Spectacol, fotbal şi bătaie în primul derby de România din noul sezon. Steaua - Dinamo 1-1

Derby-ul dintre Steaua şi Dinamo a început cu o bătaie în peluze între suporterii dinamovişti, care nu au fost primiţi pe stadion cu vestele albe pe care le pregătiseră pentru coregrafie. Bătaie a fost şi pe teren, însă. În minutul 13, Radu Petrescu a fluierat joc periculos la o intrare dură a lui Stanciu asupra lui Vali Lazar, iar imediat s-a format un meleu în jurul jucătorului Stelei. Arbitrul a intervenit pentru a-i despărţi pe jucători, dar în acelaşi timp Busuladzic şi Boldrid s-au îmbrâncit în spatele lui. Nervii au cedat şi Gnohere şi Tamaş s-au "ciocnit" serios. Cei doi au fost despărţiţi, iar Radu Petrescu le-a arătat cartonaşul galben scandalagiilor Tamaş, Gnohere şi Busuladzic. Era deja 1-0 pentru Dinamo, după reuşita lui Dorin Rotariu din minutul 11.

Egalitatea s-a restabilit în minutul 18. La primul meci în tricoul Stelei, De Amorim s-a lipit de gol cu un şut frumos de la distanţă. Steaua s-a aruncat apoi în atac, dar Tamaş şi De Amorim nu au reuşit să-l învingă pe Brănescu. Apoi Momcilovic şi-a încercat şi el norocul pe finalul primei reprize.

Steaua a ieşit mai hotărâtă pe teren după pauză şi s-a apropiat periculos de poarta lui Dinamo. Stanciu şi Florin Tănase l-au pus la încercare pe Brănescu. Impulsionaţi de pe margine de Ioan Andone, dinamovişii s-au trezit, dar Gnohere şi Palic nu au reuşit să-i pună probleme lui Niţă. Busuladzic a încercat şi el vigilenţa portarului Stelei cu zece minute înainte de pauză, dar fără rezultat pe tabela de marcaj. 

Dinamo a terminat meciul în zece oameni - Steliano Filip a fost eliminat în minutul 88 după un fault dur la Adi Popa, iar jucătorii lui Andone s-au retras în apărare pentru a conserva egalul de pe tabelă. Au reuşit, şi primul derby din acest sezon dintre Steaua şi Dinamo s-a terminat egal, 1-1. Steaua a reuşit să-şi îmbunătăţească recordul în faţa marilor rivali - nu a pierdut în ultimele 7 întâlniri cu Dinamo jucate pe propriul teren. 

A fost un rezultat muncit, am avut şi noi ocazii, dar şi ei. E un scor echitabil. E bine că nu am pierdut, mai ales că am jucat şi in minus, chiar şi 6 minute. Bine că am făcut faţă. Au fost nervi, a fost tensiune, a fost derby şi e normal. Suntem obişnuiţi cu această presiune, putem juca şi cu echipe bune şi putem face un joc şi spectaculos, şi ofensiv. Sper ca evoluţiile mele să îl convingă pe Daum să mă cheme în continuare la naţională, depinde numai de mine,

---a declarat Dorin Rotariu la DigiSport

Dinamoviştii au fost pregătiţi pentru primul derby din acest sezon - jucătorii lui Andone au ştiut tot ce s-a întâmplat în tabăra Stelei înaintea meciului!

Aveam informații despre ce au făcut la antrenament, știam ce tactică vor avea, în ce formulă vor juca, nu ne-au surprins cu nimic. Nu contează de la cine au fost informațiile, cineva din staff. Noi am fost pregătiți,

---a dezvăluit Vali Lazăr

Becali a declarat la Sport.ro că nu l-a interesat scorul. E convins că anul ăsta Steaua ia campionatul.

Eu n-am văzut-o niciodată aşa pe Dinamo, să aibă un singur corner într-un meci cu Steaua. Ce mă bucură pe mine după meciul ăsta e că am văzut doi jucători foarte buni, De Amorim şi Boldrin. Ăştia peste jumătate de an vor fi mari de tot, n-au avut echipă până acum. Stanciu nu are ce să facă cu 9 fundaşi în faţă. Nu e laser, e om. Nu poţi să treci prin 9 fundaşi. Nu contează scorul, noi oricum luăm campionatul,

---a spus Gigi Becali

Andone a recunoscut că Reghecampf l-a surprins cu formula ultra-ofensivă folosită, cu Boldrin singurul fotbalist cu profil defensiv de la mijloc în sus. 

Steaua ne-a surprins jucând cu şase jucători de atac foarte tehnici. Am fost însă destul de bine organizaţi. Am cedat posesia din păcate, dar nu mi-a plăcut contraatacul. Adică, puteam să marcăm de mai multe ori dacă eram atenţi. Eu zic că rezultatul e echitabil, cu toate că impresia e că am avut noroc. Ne-au dominat, dar eu zic că ne-am închis bine. Dacă vom transfera jucătorii pe care îi mai dorim, eu zic că vom arăta mult mai bine,

---a declarat după meci Ioan Andone

Reghecampf a pus rezultatul pe seama oboselii. "E greu să joci din 3 în 3 zile, mai ales când urmează un meci cu Dinamo", a spus antrenorul Stelei. 

Cred că am făcut un meci bun, am încercat să punem presiune, ei s-au apărat foarte bine. E păcat că luăm gol la singurul lor corner, o neatenţie din partea lui De Amorim. Dar e bine că am revenit şi am marcat, cred că încet, încet, ne facem o echipă competitivă. Avem deja 8 meciuri jucate, e greu să joci din 3 în 3 zile. Se resimte înfrângerea cu Manchester City. E greu să vină Dinamo la numai patru zile. Cred că am jucat mult mai bine,

---a declarat şi Reghecampf

Steaua: Fl. Niță – Enache, Tamaș, Mitrea, Momcilovic – Ad. Popa, N. Stanciu (cpt), Boldrin, Hamroun – Fl. Tănase, De Amorim. Rezerve: V. Cojocaru – Tudorie, Muniru, Aganovic, Achim, Ov. Popescu, Bourceanu.

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja (cpt), St. Filip – Hanca, Busuladzic, Palic – D. Rotariu, Gnohere, V. Lazăr. Rezerve: Penedo – M. Popescu, D. Popa, P. Petre, Vl. Olteanu, I. Șerban, A. Marc.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi