Șocant! Un tânăr a rămas paralizat după un maraton de jocuri pe calculator!

Nu degeaba Organizația Mondială a Sănătății intenționează să introducă dependenţa de jocuri în lista tulburărilor psihice din sistemul de clasificare al bolilor pe 2018. Un nou caz șocant face înconjurul lumii. Astfel, un tânăr din China (foto: nextshark.com) a rămas paralizat de la brâu în jos după ce l-a uitat Dumnezeu în fața calculatorului într-o sală de jocuri.

Adolescentul a prestat jocuri video mai mult de 20 de ore la un internet cafe și, în momentul în care a vrut să meargă la toaletă, nu s-a mai putut ridica de pe scaun. Prietenii săi au chemat ambulanța, dar salvatorilor nu le-a fost deloc ușor să-l transporte la spital. Pentru că tânărul nu-și putea mișca deloc picioarele, aceștia s-au chinuit minute bune să-l ia de pe scaun și să-l pună pe o targă.

Culmea e că, în timp ce aceștia îl duceau la ambulanță, tânărul striga către prietenii săi rămași în sală să termine ei jocul..Filmulețul cu salvatorii din Jiaxing, provincia Zhejiang, a șocat o lume întreagă. Tânărul a rămas internat și nu este cert dacă va mai putea să își miște partea inferioară a corpului. „Își pierduse orice simț în picioare și nu se putea mișca deloc. A trebuit să chemăm ambulanța”, a declarat un prieten al tânărului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat deja la începutul acestui an că trateaxă cu foarte mare atenție problemele legate de dependența față de jocurile pe calculator. În noua clasificare internațională a bolilor şi problemelor de sănătate, dependenţa de jocuri va fi inclusă în categoria „tulburărilor mintale, comportamentale şi de neurodezvoltare”.

Cele mai multe cazuri de acest gen vin din China (foto: nextshark.com), unde jocurile pe calculator au devenit o problemă mare în societate. Un număr tot mai mare de tineri cad pradă în ultima vreme acestei afecțiuni. Paralizia tânărului de acum vine la trei ani după cel mai grav incident înregistrat în China - în 2014, o femeie de 27 de ani a murit în fața calculatorului, după ce a jucat 10 ore fără întrerupere. 

Nebunia s-a răspândit, însă, și în alte colțuri ale lumii. Acum doi ani, un puști de numai 17 ani din Rusia a fost dus în comă la spital după ce ar fi jucat în continuu timp de 22 de zile, potrivit relatărilor martorilor. În tot acest timp, el s-a ridicat din fața calculatoarului doar ca să doarmă, să meargă la toaletă sau să doarmă preț de cîteva ceasuri. Tânărul nu a mai putut fi salat, a murit la scurt timp după ce a fost internat.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi