Mafia pariurilor din Italia are legături şi în România. Două firme din Bucureşti puse sub sechestru!

Mafia pariurilor este un fenomen extrem de grav cu care se confruntă industria pariurilor şi jocurilor de noroc în întreaga lumea. Italia pare a fi însă cel mai grav afect stat din Europa în ultimii ani, după ce în trecut au fost dovedite cazuri de corupţie chiar şi în Serie A, mituiri ale arbitrilor sau trucări de meciuri pentru pariuri.

Autorităţile din peninsulă duc însă o luptă continuă pentru eradicarea acestui fenomen, luptă care pare să se fi intensificat în acest an. Miercuri a fost anihilată una dintre cele mai mari organizaţii mafiote din lumea pariurilor, Ndrangheta din Reggio Calabria şi s-a descoperit că aceasta controla şi două societăţi cu sediul în România.

 

Vă recomand această casă pentru a paria pe internet!

Poliţia italiană a desfăşurat o acţiune de mare amploare împotriva operatorului de pariuri online Betuniq cu sediul în Malta, care avea de mai mult timp legături mafiote cu Ndrangheta şi spăla bani pentru această organizaţie criminală. Agenţia de pariuri a fost ajutată să se dezvolte extrem de rapid pe teritoriul Italiei, dar şi în alte ţări din Europa unde Ndrangheta avea relaţii. Raidul poliţiei a dus la 41 de arestări din rândul membrilor reţelei, printre care şi Mario Gennaro zis Mariolino, coordonatorul Ndrangheta în afacerile cu pariuri.

Autorităţile au pus sechestru pe bunuri în valoare de 2 miliarde de euro, printre care 1500 site-uri şi săli de pariuri, dar şi 60 de societăţi comerciale din Italia, Austria, Spania, Malta şi România.

Aceste persoane reţinute, aparţinând Ndrangheta (mafia calabreză), au exercitat de o manieră abuzivă, cu ajutorul unor societăţi înregistrate în Malta, activităţi în domeniul jocurilor de noroc şi pariurilor pe întreg teritoriul naţional, spălând sume imense de bani cu origine ilegală. Au ocolit legea care reglementează acest sector, realizând importante profituri care au fost apoi reinvestite în achiziția de noi societăți și licențe pentru a-și extinde și mai mult activitățileParchetul Reggio Calabria, comunicat public

Conform anchetatorilor, cele două societăţi din România sunt Be. Uniq Est SRL şi Zeta Gaming SRL, ambele cu sediile în Bucureşti. Poţi vedea şi tu mai jos lista cu societăţile din afara Italiei care au fost puse sub sechestru de poliţia italiană.

 

Această acţiune a autorităţilor din peninsulă vine la numai o lună după ce un amplu scandal de corupţie a zguduit din temelii fotbalul italian, ducând la o mulţime de arestări datorită trucării meciurilor pentru mafia pariurilor.

Este greu de crezut că acest fenomen va dispărea prea curând din lumea fotbalului, deoarece odată cu creşterea popularităţii sportului se pare că sunt în creştere şi activităţile ilegale.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi