Șoc în tenis: 10 ani după gratii pentru că a aranjat un meci la pariuri!

Deși pedepsele sunt drastice în astfel de cazuri, jucătorii profesioniști de tenis continuă să trântească, fără frică, meciuri la pariuri. Este și cazul lui Isaac Frost (fost participant la Australian Open), care a fost acuzat de un tribunal din Brisbane că a aranjat un meci la pariuri în octombrie anul trecut și urmează să fie arestat. 

În vârstă de 28 de ani, Frost a blătuit un meci pentru a câștiga la pariuri în timpul turneului Challenger din Traralgon (Victoria). Implicarea acestuia a fost descoperită printr-o anchetă comună efectuată de către poliția din Queensland și cea din Victoria după ce o serie de pariuri au fost plasate pe respectivul meci.

Isaac Frost, alături de avocatul său. (foto: abc.net.au)

Investigațiile poliției au scos la iveală faptul că un număr de persoane au primit informații cum că meciul a fost aranjat, astfel încât acestea au plasat sume mari de bani pe meciul de tenis la mai multe case de pariuri. Detectivul Jon Wacker, unul dintre cei care s-au ocupat de caz, a declarat că aranjarea meciurilor la pariuri reprezintă o ofensă majoră adusă Australiei. "Astfel de cazuri pun într-o lumină extrem de negativă cultura și identitatea noastră națională. Iar pedeapsa pentru aceste obiceiuri bolnave este de până la 10 ani de închisoare”, a spus Wacker.  

Frost (foto: couriermail.com.au) mai are însă și alte ”bube” în cap - pe lângă faptul că a aranjat meciul la pariuri, el a fost prins având asupra lui, în timpul turneului, ”un medicament extrem de periculos, aflat pe lista substanțelor interzise”, așa cum au dezvăluit anchetatorii, care au informații că sportivul îl și vindea doritorilor. Pe scurt, băiatul se ocupa și cu drogurile...

Parlamentul din Queensland este cel care a votat în 2014 legea care prevede o pedeapsă maximă de 10 ani pentru cei care aranjează meciuri la pariuri, indiferent de sportul practicat. Frost, care a ajuns până pe locul 651 mondial, urmează să apară din nou în fața judecătorilor din Brisbane pe 26 iunie, atunci când pedeapsa va fi anunțată oficial.  

Isaac Frost este al doilea jucător australian acuzat în acest an de meciuri trucate la pariuri, după puștiul de 18 ani Oliver Anderson (foto: smh.com.au) - care a aranjat un meci la pariuri în același turneu Challenger din Traralgon (Victoria). Tânărul jucător este acuzat că a pierdut la cerere primul set al meciului jucat împotriva lui Harrison Lombe, în turul întâi, în meciul pe care Anderson l-a câștigat în trei seturi, scor 4-6, 6-0, 6-2.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!