Slovenia se apropie de liberalizarea pariurilor sportive online

Adunarea Națională a Sloveniei a votat, cu un scor de 35-26, în favoarea unui proiect de lege care ar permite operatorilor din Comunitatea Europeană să solicite licențe de pariuri sportive online. Conform legii actuale a jocurilor de noroc, pariurile sportive sunt responsabilitatea exclusivă a Športna Loterija, la fel cum loteriile sunt în competența Loterija Slovenije. Proiectul de lege a fost inițiat în ianuarie de către deputatul Branko Zorman (foto: calvinayre.com), care a avut în vedere și strângerea de fonduri suplimentare pentru organizațiile sportive și umanitare din Slovenia. 

Guvernul țării se opune oficial măsurii, iar acum urmează confruntarea decisivă din cadrul ședinței Consiliul Național al Legislativului. Executivul din Slovenia a sugerat, de asemenea, că proiectul de lege ar putea să nu respecte legislația Uniunii Europene, deși recentele evoluții sugerează că UE nu se implică în politica țărilor vizavi de regulile privind jocurile de noroc.

Zorman a ignorat obiecțiile unor parlamentari, care s-au declarat împotriva "privatizării nepotrivite și hazardată”. Parlamentarul a remarcat că monopolul de stat a fost "artificial", în condițiile în care operatorii licențiați internațional ocupă în prezent aproximativ 85% din volumul de jocuri de noroc al Sloveniei.

Potrivit proiectului lui Zorman, statul ar urma să încaseze taxe de 500 de mii de euro pentru licențele de pariuri sportive online. Iar politicianul a estimat că acest lucru va însemna creșterea anuală a veniturilor din jocuri de noroc de la 3,5 milioane euro (cota actuală) la 13 milioane de euro, odată ce operatorii nou licențiați vor achita aceste taxze locale. 

Slovenia este o națiune mică din punct de vedere al populației, cu doar 2 milioane de locuitori, astfel încât nimeni nu se îmbogățește pe această piață. Guvernul a promis anterior să își revizuiască legile privind jocurile de noroc pentru a determina unii operatori să renunțe la piață în speranța că ei vor reveni cu o politică curată. Dar aceste intenții nnu s-au materializat în niciun fel până acum.

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!