Sky Bet a prelungit înțelegerea cu Liga engleză de fotbal până în 2024

Deși scandalurile au curs în valuri în ultima vreme, Sky Bet a decis extinderea sponsorizării Ligii de fotbal din Anglia până în anul 2024. Asta în condițiile în care autoritatea de reglementare din Regatul Unit și-a exprimat dezacordul pentru publicitatea făcută jocurilor de noroc în timpul transmisiilor sportive și a emisiunilor sportive.

(foto: casino.org)

Acordul marchează o prelungire cu cinci ani a actualului contract de sponsorizare între Liga de Fotbal și operatorul de jocuri de noroc. Conform noii înțelegeri, Sky Bet a anunțat că va plăti cu 20% mai mult pe an. Contractul precedent se ridica la aproximativ 6 milioane de lire sterline (7,9 milioane de dolari) pe an.

Sponsorizarea va ”acoperi” trei ligi de fotbal, dar nu și Premier League - cel mai înalt eșalon al fotbalului britanic. Banii se vor duce însă tot către echipe profesioniste din Championship, Liga 1 și Liga 2. În schimbul sponsorizării, Sky Bet își va imprima logo-ul pe tricourile jucătorilor fiecărei echipe din aceste divizii. Compania beneficiază, de asemenea, de drepturile "Bet and Watch" (foto: skybet.com) pentru anumite dispute, unde clienții pot obține acces la un streaming live dacă ei plasează pariuri pe acel eveniment. 

Începând din 2013, Liga de fotbal engleză s-a străduit să bată palma cu un sponsor după ce operatorul B&Q a renunțat la negocierea unui contract cu doar trei luni înainte de începerea sezonului. Sponsorizarea este esențială pentru succesul oricărei competiții sportive profesioniste, în special la niveluri mai scăzute, în care participarea este mai mică și există mai puține venituri disponibile. Potrivit CEO-ului Sky Bet, Richard Flint, șefii Ligii fotbalului englez folosesc banii din sponsorizare pentru a ajuta la finanțarea activității de zi cu zi.

Ca parte a înțelegerii, Sky Bet a fost de acord cu o campanie de promovare care va crește gradul de conștientizare cu privire la jocurile de noroc."Din play-off și, apoi, din sezonul următor, fiecare tricou va avea inscripționat un mesaj de responsabilizare în ceea ce privește jocurile de noroc", a spus Flint.

Recent, autoritățile de reglementare și supraveghere ale Guvernului și-au exprimat unele preocupări cu privire la nivelul ridicat al reclamelor la jocurile de noroc difuzate în timpul evenimentelor live la tv. Potrivit unui studiu realizat de Victoria Derbyshire, 95% din pauzele din timpul meciurilor de fotbal live din Marea Britanie conțineau cel puțin o reclamă la jocurile de noroc.

Cu toate astea, o revizuire recentă a industriei jocurilor de noroc din Regatul Unit nu a impus restricții privind aceste reclame. În schimb, Departamentul pentru Cultură, Mass-media și Sport a decis introducerea unor măsuri care ar permite operatorilor și radiodifuzorilor să finanțeze o campanie responsabilă pentru jocuri de noroc. 

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din venitul lunar în jocuri de noroc! Nu se poate trăi din această activitate! Dacă te confrunți cu probleme de joc, apelează la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!