Skrill şi Neteller renunţă la cardurile Mastercard în peste 100 de ţări

skrill-neteller.jpg

Celebrele modalităţi de plata online deţinute de către Paysafe Group, Skrill şi Neteller, au emis recent un anunţ prin care au spus că vor urma să retragă cardurile prepaid Mastercard din peste 100 de ţări începând din 25 noiembrie 2016. Practic, foarte mulţi oameni din toate colţurile se vor trezi în imposibilitatea de a-şi utiliza cardurile Mastercard începând cu acea zi.

Anunţul a fost făcut săptămâna trecută, însă abia în ultimele zile acesta a început să se răspândească şi să creeze panică printre utilizatorii Skrill sau Neteller care se bazează pe cardurile Mastercard. Se pare că această măsură nu putea fi evitată deoarece s-a decis intern cu ceva vreme în urmă ca Skrill şi Neteller să se retragă de pe pieţele unde tranzacţiile nu sunt realizate în EURO (de asemenea, utilizatorii business de Skrill/Neteller au fost informaţi recent că nu se mai acceptă depuneri şi retrageri în altă moneda în afară de EURO).

Totodată, cei de la Skrill şi Neteller au anunţat că ţările care se află în SEPA (Single Euro Payments Area) nu vor fi afectate, SEPA fiind o iniţiativă a Uniunii Europene prin care se încearcă simplificarea procedurilor de transfer bancar în EURO. Din fericire, România se află în SEPA, alături de alte 33 de state, astfel că românii nu vor fi afectaţi şi vor putea retrage în continuare utilizând cardurile Mastercard.

Ţările care NU vor fi afectate: Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Ungaria, Polonia, România, Suedia, Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Monaco, San Marino, Elveţia.

Este important de ştiut că toţi clienţii din Rusia şi China îşi vor putea folosi cardurile Mastercard până când vor expira. După acea dată, nu vor mai putea comanda carduri noi.

Această decizie este cu siguranţă o lovitură destul de mare pentru multe sute de mii sau chiar milioane de clienţi, însă cu siguranţă vor există alternative. Deşi nu există şi probabil nu va există un comunicat oficial prin care să explice în detaliu toate motivele din spatele acestei decizii, unele persoane spun că aceasta a fost masiv influenţată de rezultatele alegerilor din Marea Britanie prin care s-a ajuns la Brexit.

Cu siguranţă mulţi utilizatori din ţările “blocate” îşi vor îndrepta atenţia către ecoPayz (care oferă card prepaid Mastercard), dar vor urmări cu interes şi ceea ce se întâmplă cu Bitcoin pentru că după o astfel de mişcare există toate premisele că Bitcoin să fie adoptată de către operatori şi să devină una dintre modalităţile de bază când vine vorba de plăti online în igaming.

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi