Situația operatorilor licențiați în România – ce tipuri de gambling oferă fiecare?

Gamblingul nu se rezumă doar la pariuri sportive. Prin gambling înțelegem și jocuri de cazino, poker sau bingo, deci practic orice joc de noroc unde riscăm o anumită sumă de bani pentru a câștiga mai mult. Pe vremuri, înainte ca piața jocurilor de noroc să fie reglementată, existau nenumărate site-uri unde ne puteam încerca norocul la toate tipurile de gambling posibile, dar numărul lor a scăzut considerabil în ultima vreme.

Pe data de 1 septembrie 2016 mai mulți operatori au primit licență definitivă, iar următoarele licențe pe 10 ani probabil vor fi date abia la finalul anului. Deci acesta este un moment bun să tragem linie și să vedem exact pe cine ne bazăm în clipa de față.

Vrei să pariezi online? Aceasta este agenția recomandată de PariuriX.com

 

Situația operatorilor licențiați  în România

În acest moment avem 11 operatori cu licență pe 10 ani, și încă 6 care au o licență provizorie valabilă până la finalul anului 2016. Toți cei 17 operatori oferă pariuri sportive, iar 14 din ei au și o platformă de jocuri de cazino. Până aici toate bune și frumoase, dar problemele apar când vine vorba de alte tipuri de gambling.

Pokerstars.ro, 888poker.ro și unibet.ro au rămas singurii trei operatori care încă au o cameră de poker funcționabilă la care putem juca în legalitate. Motivele pentru care s-a ajuns în această situație, și mai multe detalii despre acest subiect poți găsi în articolul: https://pariurix.com/la-ce-camere-de-poker-putem-juca-legal-dupa-1-septembrie-2016.html.

Când vine vorba de bingo, lucrurile stau și mai rău: Unibet Bingo este singura sală online cu licență în România! Trebuie să fim sinceri și să spunem că aceasta nu este la nivelul sălilor online de top la nivel mondial, dar pe de altă parte chiar nu avem nici un motiv să ne plângem în condițiile în care ea nu are pic de concurență la noi în țară. Plus că serviciile și promoțiile oferite sunt destul de bune încât să mulțumească majoritatea clienților.

Nici în ceea ce privește betting exchange-ul nu prea avem multe opțiuni, singura agenție care are o licență pentru pariuri în contrapartidă fiind Betfair. Din fericire vorbim de un operator care este numărul 1 la nivel mondial la acest capitol.

 

Lista operatorilor licențiați și tipurile de gambling oferite

Mai jos poți vedea o listă exactă cu operatorii licențiați, și ce tipuri de gambling oferă fiecare.

lsita-licente.png

 Concluzii

  • Unibet (vezi site-ul agenției) este singurul site licențiat care oferă toate cele patru tipuri principale de gambling: pariuri sportive, jocuri de cazino, poker și bingo (lăsăm la o parte betting exchange-ul). 
  • 888 România Limited oferă principalele trei tipuri de gambling prin intermediul platformelor 888sport, 888poker și 888casino.
  • Pokerstars oferă de asemenea toate cele trei tipuri de gambling, platforma de pariuri sportive putând fi accesată la adresa betstars.ro.
  • Betfair (intră pe site) a renunțat la platforma de jocuri de cazino și la camera de poker, iar acum oferă doar pariuri sportive în cotă fixă și pariuri în contrapartidă (betting exchange). De fapt este singurul operator cu o platformă de betting exchange licențiată. Este și singurul dintre cei 11 operatori cu licență pe 10 ani care nu are un cazino.
  • Netbet (deschide un cont acum), Winmasters, Stanleybet, Superbet, Casa Pariurilor, Fortuna și Sportingbet (înregistrează-te acum) au licență definitivă și oferă pariuri sportive și jocuri de cazino.
  • Betano, Maxbet și Circus au licență provizorie și oferă pariuri sportive și jocuri de cazino.
  • Mozzartbet și Favbet sunt singurii operatori care oferă doar pariuri sportive în cotă fixă, fără nici un alt tip de gambling (ambii au licență provizorie).
  • Baumbet are o licență provizorie pentru pariuri și jocuri de cazino, dar nu are un site funcționabil.
  • Winner avea o licență provizorie care a expirat, iar operatorul nu a aplicat pentru o licență definitivă.
  • Dollarobet a avut o licență provizorie care a fost revocată.

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi