Site-urile ”pirat” au luat-o razna: 200 de portaluri au fost blocate numai în Rusia!

Rusia a găsit modalitatea de a elimina site-urile ”pirat”, bazându-se pe vechea legislație. Jocurile de noroc on-line sunt interzise în țară, astfel încât platformele care promovează această activitate încalcă legea. Aproximativ 250 de site-uri ilegale au fost ”reperate” de către autoritățile fiscale după ce au promovat anunțuri pentru jocuri de noroc. Ca urmare, autoritățile au ordonat supraveghetorului de telecomunicații, Roskomnadzor, să blocheze pe toată lumea care nu respectă legislația. (foto: technadu.com)

Blocarea site-urilor suspectate de ”piraterie” este, de obicei, o problemă în care trebuie dovedit în fața instanței faptul că s-a încălcat dreptul comunitar. În Europa, procesul devine mai ușor în mare parte datorită unei decizii a UE care permite blocarea activității vizavi de drepturile de autor. 

Rusia a luat foarte în serios procesele de blocare în ultimii ani, iar acum sistemul este unul perfecționat. Așa se face că deținătorii de drepturi de autor pot avea acum site-uri blocate în doar câteva zile, dacă nu răspund la cererile de retragere. În ultima săptămână, totuși, autoritățile ruse au indicat că încălcarea drepturilor de autor nu reprezintă singurul punct nevralgic al site-urilor ”pirat”.

În 2006, jocurile de noroc online (foto: technadu.com) au fost complet interzise în Rusia. Trei ani mai târziu, jocurile de noroc terestre au devenit, de asemenea, ilegale în toate regiunile țării. Apoi, în 2012, Curtea Supremă a Rusiei a decis că ISP-urile trebuie să blocheze accesul la site-urile de jocuri de noroc, ceea ce anterior refuzaseră să facă.

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Supraveghetorul de telecomunicații, Roskomnadzor, a publicat apoi o listă de domenii interzise, pe care au apărut unele dintre cele mai mari nume din domeniul jocurilor de noroc. Mulți au blocat accesul clienților din Rusia, dar alții nu au făcut-o. Drept răspuns, Roskomnadzor a început să vizeze inclusiv site-uri care oferă pur și simplu doar informații despre jocuri de noroc. Cu toate acestea, Rusia încă întâmpină probleme în încercarea de a bloca sau chiar elimina site-urile ilegale.

În urma unei plângeri formulată de autoritatea fiscală, Roskomnadzor (foto: calvertjournal.com) a adăugat din nou un număr mare de site-uri "pirat" pe lista ”neagră”. Ulterior, aproximativ 200 de site-uri au fost blocate de ISP-urile locale pentru că au refuzat să elimine din ”ofertă” publicitatea la jocuri de noroc. Celelalte 50 de site-uri respiră încă, dar nu se știe până când..Interdicțiile pot fi ridicate doar dacă anunțurile necorespunzătoare sunt eliminate într-un interval de timp specificat de autorități.

"Informațiile privind un număr semnificativ de site-uri care promovează ilegal jocuri de noroc au fost primite de la cetățenii și organizațiile subordonate Roskomnadzor printr-o linie telefonică specială. Toate acestea au fost trimise Serviciului Federal pentru luarea deciziilor de restricționare a accesului ", a declarat un reprezentant al Roskomnadzor.

Legăturile dintre site-urile pirat și companiile de jocuri de noroc s-au dezvoltat de-a lungul anilor și au dus inclusiv la apariția unor portaluri mici. Cu toate astea, promovarea anunțurilor de jocuri de noroc s-a diminuat în ultimii cinci ani în mare parte datorită campaniilor puternice desfășurate de autorități în SUA, Europa și Regatul Unit.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!