Site-urile de gambling vor intra de la 1 ianuarie 2015 sub incidenţa noilor legi din Uniunea Europeană

Uniunea Europeană a luat recent măsura de a taxa serviciile electronice, astfel că de la 1 ianuarie 2015 operatorii de jocuri de noroc online vor avea de plătit zeci de milioane de euro ca și TVA.

images.jpg

În prezent site-urile de gambling online aveau dreptul de a funcționa din punct de vedere fiscal în regimul țărilor unde aveau sediul. De aceea majoritatea aveau sedii în țări în care TVA-ul nu exista sau unde jocurile de noroc erau scutite de plata acestei taxe. Din prima zi a anului 2015 însă TVA-ul va fi plătit în țara unde serviciile sunt consumate și această schimbare va afecta în mod clar companiile de gambling.

Bineînțeles că această schimbare va avea impact şi în rândul clienților. De exemplu acum câteva zile PokerStars a anunțat o creștere a rake-ului de la 1 ianuarie 2015, prin care practic își iau măsuri de acoperire a acelor taxe. Vă dăm doar două exemple ca să va dați seamă ce înseamnă această creștere a rake-ului. De exeplu la turneele 6 Max Hyper Satellites cu buy-in de 100$ acum se plătește 1.96$ rake, iar de la 1 ianuarie rake-ul va fi 3.13$. Alt exemplu la Heads Up Cash Sit&Go cu buy-in de 30$ acum rake-ul este 0.63$, iar de la 1 ianuarie va crește la 0.75$.

Dacă o cameră de poker precum PokerStars ia aceste măsuri atunci lucrurile înseamnă că nu sunt tocmai roz pentru operatorii de jocuri de noroc și de aceea nu ne-ar surprinde dacă site-uri de gambling care n-au un număr prea mare de clienți în România vor decide să iasă de pe piața de la noi începând cu 1 ianuarie 2015.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!