Sistemul german de licenţiere a caselor de pariuri este dur criticat la nivel european

Germania este una dintre cele mai bogate ţări din Europa şi industria jocurilor de noroc este şi aici extrem de dezvoltată. În ultimul timp a apărut însă o mare problemă în acest sector, deoarece în urma unei investigaţii a Curţii Europene de Justiţie s-au primit recomandări ca legea care reglementează procesul de licenţiere să fie schimbată cât mai curând.

Vezi care este agenţia online cu cea mai bună ofertă de pariere!

Pentru început, trebuie precizat că piaţa pariurilor din Germania este una dintre cele mai căutate de operatorii din întreaga lume, însă conform legii, nu pot fi licenţiate decât 20 de case de pariuri pe teritoriul german. Cererea este imensă şi în acest an nu mai puţin de 80 de operatori au depus documentaţia necesară pentru licenţiere.

Sistemul trebuie să deschidă uşa unui număr mai mare de operatori. Orice operator care îndeplineşte condiţiile de obţinere a licenţei ar trebui s-o şi primească.Peter Beuth, Ministrul german de Interne

Demnitarul german a mai declarat că un proiect de lege în acest sens este iminent şi că doreşte implementarea sistemului britanic în ceea ce priveşte activităţile de jocuri de noroc. De asemenea doreşte comasarea birourilor regionale care urmăresc această activitate într-o singură autoritate centrală, pe modelul “Great Britain’s Gambling Commission”, echivalentul ONJN–ului în România.

Totuşi se pare că această iniţiativă nu este văzută prea bine de către forurile decizionale din Germania, iar un astfel de proiect are nevoie de votul a două treimi din parlamentari pentru a fi adoptat. Rămâne însă de urmărit ce se va întâmpla în continuare, deoarece cazul a intrat din câte se pare şi în vizorul Comisiei Europene, care conform presei germane consideră actuala legislaţie discriminatorie şi lipsită de transparenţă.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi