Sîncrăian a "ridicat" bronzul la Rio, dar acum dă din umeri. Halterofilul român a fost prins dopat! "Nu sunt vinovat!"

România a obținut anul acesta la Rio cinci medalii - una de aur, una argint şi trei de bronz. Ar putea rămâne cu doar...patru medalii, la mai puţin de 10 zile de la marea competiţie desfăşurată în Brazilia! Gabriel Sîncrăian a căzut testul doping şi cel mai probabil va fi deposedat de bronzul câştigat în concursul de haltere, la categoria 85 de kilograme! La Olimpiada din 1952 a mai luat România 4 medalii. 

Sîncrăian, care mai câștigase în carieră trei medalii de bronz la Campionatele Europene din urmă cu patru ani, nu este la prima abatare - a mai fost suspendat pentru dopaj şi în 2013! Atunci a fost depistat cu stanozolol, un steroid folosit pentru creşterea masei musculare. Greşeala lui Sîncrăian va costa Federaţia Română de Haltere 100 de mii de euro, amenda prevăzută de forul internaţional în astfel de cazuri. 

Ovidiu Fătu, antrenorul lui Sîncrăian de la Bistriţa, spune că proba A a ieşit negativă, dar pentru că era prea mare nivelul de epitestosteron s-a cerut şi proba B. Acum se aşteaptă rezultatul din Elveţia, dar sunt slabe şanse ca Sîncrăian să scape de suspendare. 

Situaţia este neclară. Nu se ştie nimic concret. Proba este negativă, dar există ceva suspiciuni şi s-a solicitat şi proba B,

---a spus Adrian Moldovan, preşedintele CSM Bistriţa, pentru sportulbistritean.ro

Sîncrăian se jură că este curat și că nu a luat niciun medicament de pe lista substanțelor interzise nici înainte și nici în timpul Olimpiadei de la Rio.

Nu am luat nimic, nu mă simt vinovat. Au fost vitamine și totul supravegheat medical. Nu mă pricep la astfel de substanțe, cu epitestosteron. Sunt cam șocat și aștept un răspuns oficial, mai ales că se testează și proba B acum,

---a spus Gabriel Sîncrăian pentru News.ro

Amenda de 100 de mii de euro va fi suportată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care nu mai are şef. Implicat în scandalul echipamentelor contrafăcute ale sportivilor români participanţi la Olimpiadă, Alin Petrache şi-a dat demisia. 

Regret enorm că nu le-am putut oferi românilor medaliile şi rezultatele pe care şi le doreau. Ştiu că am făcut tot ce a depins de mine în ultimii doi ani, dar din păcate criza sportului românesc este una profundă şi care nu poate fi rezolvată cu soluţii de moment. Toată lumea trebuie să înţeleagă că sportul românesc este fix pe locul în care s-a văzut la Rio.

Referitor la chestiunea legată de disfuncţionalităţile echipamentului sportiv de la Rio, am încredere totală în instituţiile statului că îşi vor face datoria cu prisosinţă şi aştept finalizarea anchetei organelor abilitate, dar şi pe cea internă a COSR,

---a declarat Alin Petrache

Petrache şi-a adus aminte şi de ancheta jurnalistică a celor de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie. Aceştia l-au acuzat pe fostul şef al sportului românesc că ar fi plagiat în proporţie de 99 la sută două articole şi cartea “Sportul şi armata", apărute sub semnătura sa.

Ca să evităm orice speculaţie de presă şi ca să fie clar pentru toţi editorialiştii care îşi mai aduc aminte de sportul românesc la fiecare insucces al acestuia, nu doresc să mai candidez pentru vreo funcţie în cadrul COSR la următoarele alegeri. Le mulţumesc tuturor colegilor din fenomenul sportiv care au sprijinit ideile mele şi care mi-au fost alături în această perioadă, dar şi familiei mele căreia i-am dedica mai puţin timp în contextul implicării mele în fenomenul olimpic,

---a mai spus Petrache

 

Foto: COSR.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi