Simone Tempestini va concura pentru România în Campionatul Mondial de Raliuri

Născut în 1994 la Treviso, în Italia, Simone Tempestini s-a stabilit de câţiva ani în România, la Cluj, iar de atunci a câştigat pe bandă rulantă competiţiile de raliuri la care a participat. S-a îndrăgostit atât de mult de oamenii de aici şi de locurile prin care a trecut, încât cea mai mare dorinţă a lui a fost să primească cetăţenia română. Visul i s-a îndeplinit şi în această săptămână a primit avizul favorabil din partea Comisiei din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Ministerul Tineretului şi Sporturilor a iniţiat procedurile pentru acordarea cetăţeniei pilotului de raliuri. 

Proaspăt campion mondial la categoria WRC Junior, Simone Tempestini va reprezenta oficial România în sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri, unde va concura în cel puţin 6 etape din WRC2. 

Mă bucur foarte mult că s-a luat această decizie şi că de acum încolo pot reprezenta România şi la etapele din Campionatul Mondial. Chiar dacă procedurile de-abia au început, pentru mine este foarte important să ştiu că voi evolua pentru România de acum încolo,

---a declarat Simone Tempestini pentru SportTotal FM

Simone are şansa să mai câştige încă un titlu în acest an. Pilotul echipei Napoca Rally Academy e la doar un pas de câştigarea campionatului în WRC3. Pilotul român, de-acum, are 14 puncte avans în clsament în faţa principalilor săi urmăritori, Michel Fabre şi Fabio Andolfi, şi ca să fie sigur de titlu mai are nevoie de încă 12 puncte. Şi asta pentru că Simone nu va lua startul în ultima etapă a sezonului, care se va desfăşura în Australia.  

În acest weekend, Simone Tempestini (foto: Sportpictures.eu) şi copilotul său Giovanni Bernacchini vor lua startul în Raliul Marii Britanii, ultima etapă din calendarul Junior WRC şi penultima din Campionatul Mondial. Este una dintre cele mai dificil etape pe macadam din calendar, in care Simone Tempestini va alerga pentru ultima oară cu modelul DS3 R3 Max, cel care i-a adus titlul la WRC Junior. Din sezonul viitor, pilotul în vârstă de 22 de ani va concura în WRC2 pe o maşină de ultimă generaţie, model DS3 R5. 

Simone Tempestini a debutat în Campionatul Naţional de Raliuri din România la vârsta de 16 ani. Este fiul lui Marco Tempestini, multiplu campion al Italiei şi dublu câştigător al Campionatul European - Eastern Cup, în 2009 şi 2010. A participat la raliuri din toată lumea şi a pilotat diferite maşini, printre care şi un Mitsubishi Evo 3, Toyota Corolla WRC, Subaru Impreza STI şi Peugeot 207 S2000. Marco Tempestini are in palmares 5 titluri şi 187 de curse disputate şi face parte din echipa Napoca Rally Academy,  un proiect complex care grupează toate iniţiativele echipei de raliuri cu acelaşi nume, atât în domeniul sportiv, cât şi în educaţie, campanii sociale, teambuilding şi defensive driving.

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi