Simona Halep, un bun național

Simona Halep a mai pierdut o finală la Roland Garros, dar ea merită prețuirea noastră, pentru că este un bun național. E una dintre cele mai mari sportive ale României și una dintre marile sportive ale lumii. Puțini români ajung la acest nivel. Ați văzut arena aceea imensă plină ochi cu spectatori? Ei bine, Simona a jucat de două ori pe ea în ultimul act, din 2014 încoace! Niciun conațional n-o mai făcuse din anii 70, de la Năstase și Ruzici, care au și câștigat turneul în 1973 și, respectiv, 1978.

Nu minimalizați performanțele Simonei! Fiți rezonabili! Dacă nu știți să apreciați o sportivă imensă ca ea, înseamnă că vă raportați la alt sistem de valori. Dar nici nu vreau să mai vorbesc despre acești oameni care ascultă manele și îl venerează pe Gigi Becali.

E momentul Simonei, chiar dacă a pierdut din nou la Roland Garros. Trebuie să ne bucurăm că am urmărit un astfel de eveniment grandios cu o româncă în prim-plan. Trebuie să apreciem munca Simonei, spiritul ei de regenerare din sfertul de finală cu Svitolina și apoi modul în care a îmblânzit „Scorpia” din Cehia în semifinale.

Știu foarte bine că dezamăgirea e mare în rândul fanilor, ne doream ca Simona să câștige în sfârșit un titlu de Grand Slam, dar trebuie să apreciem performanța ei de a ajunge aici. Și a fost atât de aproape: la 6-4, 3-0, a avut minge de 4-0 și, dacă ar fi câștigat-o, nu cred că i-ar mai fi scăpat victoria.

Da, Ostapenko a fost mai bună per ansamblu, a mitraliat-o pe a noastră în fiecare ghem, chiar dacă mai și greșea, dar mingile trimise în apropierea liniei au fost nimicitoare.

Simonei i se poate reproșa faptul că nu a încercat să joace decisiv în ultima parte a setului trei. A tot așteptat bombele letonei, crezând că va scoate cât mai multe sau că aceasta va greși. Din păcate, bombele au intrat din ce în ce mai des la punct fix, iar Ostapenko a prins curaj și a dat din ce în ce mai puține rateuri.

Simona e un bun național, să fim mândri că suntem contemporani cu o așa sportivă imensă. Și pentru că ne-a învățat cu finalele și cu marea performanță, sper să o văd în ultimul act și la Wimbledon, Iar acolo, fie ce-o fi!

Credit foto: rolandgarros.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi