Simona, a venit momentul Marelui Șlem

Da, a venit momentul Marelui Șlem pentru Simona Halep! Am văzut-o azi-noapte împotriva britanicei Konta, iar jocul ei mi se pare din ce în ce mai complet, chiar dacă momentele de rătăcire mai apar, însă nu atât de accentuat ca în alți ani.
 


Ferocitatea loviturilor o avea și în trecut, acum e mai calculată și mai puternică, lovește tare și ajunge de multe ori la mingi aproape imposibile, prin care dărâmă cărămidă cu cărămidă din psihicul adversarelor. Când dai o minge decisivă, aproape de linie, și ești convins că ai câștigat punctul, să o mai primești o dată înapoi e ca și cum ai juca la zid, ca și cum te toacă picătura chinezească. Și am văzut-o pe Konta greșind de câteva ori tocmai după ce Simona i-a mai dat o dată mingea înapoi din unghiuri absurde.

Simona pare pregătită în acest moment pentru orice adversar, găsește armele să contracareze orice tactică, privește tenisul mult mai relaxat și reușește de cele mai multe ori să treacă peste momentele dificile cu calm, dar și conștientă de propria valoare, sigură pe tenisul ei.

Dar cum a ajuns Simona de la momentele de enervare feroce, în care devenea aproape oarbă, nu mai vedea în stânga și-n dreapta și apoi pierdea, inevitabil, meciul, la această detașare pozitivă amestecată cu o dorință imensă de victorie? Probabil prin multe discuții cu psihologul Darren Cahill. În afara faptului că e un bun antrenor și tactician, transmițându-i Simonei în momentele când apare pe teren exact ce trebuie să facă pentru a câștiga, australianul e și un excelent psiholog. O convinge pe Simona că așa este cum spune el prin cuvintele pe care le spune, dar și prin tonul și inflexiunile vocii.

Anul trecut, Simona stătea inertă pe scaun, nici nu știu dacă îl auzea pe Darren, intra pe teren ca un roboțel, era setată pe negativ, făcea tot ce făcuse greșit înainte de intervenția antrenorului și pierdea lamentabil meciuri pe care le avusese în mână. Acum, Simona comunică, vorbește cu Darren, nu mai e încruntată, intră pe teren senină, pozitivă, știe ce are de făcut, inoculată cu ideile minunatului ei antrenor.

Ferocitatea despre care vorbeam, talentul ei incontestabil, experiența pe care a căpătat-o și excelentul observator, comunicator și tactician Cahill sunt argumentele primului titlu de Grand Slam. Simona e prea bună acum și are lângă ea poate cel mai bun antrenor din circuit. Iar zâmbetul acela larg de la finalul meciului cu Johanna Konta și fericirea pe care am văzut-o în priviri spun multe despre starea actuală a Simonei.

Indiferent de rezultatul din această noapte din semifinalele de la Cincinatti, cu masiva Sloane Stephens, pe care a învins-o acum două săptămâni destul de categoric, 7-6, 6-0, Simona e principala favorită la US Open, pe care sper să-l și câștige!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi