Simona a scăpat de amenda WTA. Cât poate sta pe tuşă dacă se operează

Simona Halep ar putea avea cel mai "negru" sfârşit de an din carieră. Diagnosticată cu hernie de disc, constănţeanca a trecut pe cortizon, şedinţe de fizioterapie şi multe exerciţii fizice pentru a putea spera că mai poate lua startul în Turneul Campioanelor. La un moment dat s-a vorbit chiar de o intervenţie chirurgicală, dar liderul mondial (foto: abs-cbn.com) a dezvăluit într-o postare pe contul de socializare că nici nu se pune problema de aşa ceva acum. 

Din cauza tratamentului la care va fi supusă, şi care se va întinde pe durata a două săptămâni, Halep va rata turneul de la Moscova (15 - 20 octombrie). Specialiştii în domeniu spun, însă, că tratamentul pe care îl urmează pune în pericol prezența liderului mondial şi în marele turneu de final de an, de la Singapore (21-28 octombrie). Dacă vrea neapărat să joace la Turneul Campioanelor, Simona va trebui să strângă din dinţi şi să suporte infiltraţii cu cortizon rengen - undeva la aproape 12 şedinţe.

Gazeta Sporturilor a cerut părerea unui specialist în recuperare medicală şi fizioterapie pentru a afla cât de complicată este accidentarea liderului mondial WTA (foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu).

"În cazul operației, trebuie un an de întrerupere, cu recuperare adecvată. Dură. Agresivă. Minimum 6 luni, dar cu riscuri de recidivă. Vorbim despre un sportiv de mare performanță. Dacă se duce la Turneul Campioanelor, se duce la plesneală, scuzați-mi expresia neacademică. Acum, cel mai relevant și cel mai indicat ar fi un test de stres muscular", a spus medicul primar specialist Dan Curelea, de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.

Problemele resimţite de Simona la Wuhan şi Beijing vin ca urmare a inflamării rădăcinii nervului sciatic, care face ca durerea să meargă către coapse. Medicii spun că, odată căpătată accidentarea, sportivului îi este practic imposibil să evolueze la parametri normali.

Cei de la Prosport au stat şi ei de vorbă cu un medic specialist, concluziile fiind îngrijorătoare în ceea ce o priveşte pe Simona. Acesta a declarat că, uneori, hernia de disc nu se operează, dar că trebuie avută foarte mare grijă la recuperare. Va fi aproape imposibil de evitat intervenţia chirurgicală, însă, dacă liderul mondial a continuat să joace cu această problemă întrucât "sport de performanţă nu se poate face în puseu acut". 

PARIAZĂ LIVE PE CEA MAI BOGATĂ OFERTĂ DE PARIURI LA TENIS! VEZI OFERTA >>

Medicul care a avut grijă de Hagi, Popescu, Ilie Dumitrescu şi ceilalţi fotbalişti din "Generaţia de Aur" i-a dat şi el un sfat Simonei. "Dacă aş fi medicul ei i-aş recomenta repaus, tratament şi recuperare. Repausul e cel mai important acum! Dacă ajungi să faci operaţie, într-o lună te poţi recupera. Dar ca să revii la intensitate maximă, ai nevoie de două luni. Au avut această problemă şi Chiricheş, Pancu sau Goian", a declarat medicul Pompiliu Popescu în emisiunea Prosport Live.

Mulţi s-au întrebat de ce, în aceste condiţii, Simona (foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures) a anunţat că va juca în turneul de la Moscova, dar fără a şti adevăratul context. Astfel, liderul mondial şi-a dorit să fie prezentă la turneul din Rusia pentru a nu risca o amendă "grasă". Jurnaliştii Prosport au descoperit faptul că, potrivit regulamentelor WTA, Halep putea fi amendată cu suma de 50.000 de dolari. 

Una din regulile circuitului profesionist feminin spune că o jucătoare din Top 10 trebuie să participe într-un an la patru turnee "Premier Mandatory" (toate din circuit), patru "Premier Five" şi la cel puţin două turnee "Premier". Constănţeanca nu va plăti, însă, această amendă pentru că fişa medicală eliberată de medicii care au consultat-o în România o absolvă de orice vină.

Simona (foto: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency / Hepta / Sport Pictures) se poate retrage liniştită de la "Kremlin Cup" (15-21 octombrie), sperând că va fi aptă pentru Turneul Campioanelor (21-28 octombrie). Românca este în continuare favorită la câştigarea turneului de la Singapore, cu o cotă de 4.00 aici, dar e riscant de jucat pe ea în condiţiile în care participarea sa este pusă sub semnul întrebării. 

Dacă vrei să vorbești cu alți pariori despre orice legat de acest sport, cum ar fi informații, știri și noutăți despre tenismenii aflați în circuit, vrei să afli la ce agenții de pariuri găsești cea mai bună ofertă sportivă pe tenis sau vrei să vezi pe ce pariază alte persoane, atunci forumul nostru de discuții despre tenis te așteaptă la orice oră din zi sau din noapte.

Forum discuții meciuri de tenis

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!