Şi Zeii din Olimp se înclină în faţa lui. Michael Phelps a egalat la Rio un record vechi de 2000 de ani!

Michael Phelps a devenit o legendă. Americanul care face senzaţie şi la Rio a cucerit marţi seară a 12-a medalie olimpică de aur din carieră într-o probă individuală şi a egalat un record vechi de...2000 de ani!! Cu medalia obţinută în proba de 200 de metri fluture, americanul-minune din înot a devenit cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice moderne. Recordul vechi de 2000 de ani îi aparţine legendarului Leonidas, atletul fără plămâni din Rodos, scriu francezii de la "L'Equipe", citaţi de site-ul hotnews.ro. Leonidas a fost un atlet al Greciei antice, care a trăit in secolul al doilea înainte de Hristos. Specialist al curselor de alergare, Leonidas a cucerit de 12 ori aurul olimpic la patru ediţii ale Jocurilor antice, desfăşurate între anii 164 şi 152, înainte de Hristos. 

Michael Phelps a făcut legea până acum la Olimpiada de la Rio în probele de 200 de metri fluture, ştafetă 4x200 de metri, dar şi la 4x100 de metri liber. Şi-a îmbunătăţit palmaresul, şi aşa de pe altă planetă, şi a ajuns la 21 de medalii olimpice de aur câştigate în carieră! 

Americanul este campion olimpic la 100 şi 200 de metri fluture (câte 3 medalii în fiecare probă), 200 metri mixt (3), 400 metri mixt (2) și 200 metri (1). La aceste titluri se adaugă alte 9 victorii în probele de ştafetă, la 100 şi 200 de metri. Americanul poate depăşi, însă, recordul legendarului Leonidas. În vârstă de 31 de ani, Phelps are şanse la medalii şi peste patru ani, la Olimpiada de la Tokyo, dar presa de peste Ocean scrie că mai mult ca sigur acesta va renunţa la sportul de performanţă. E posibil chiar ca Phelps să facă anunţul până la finalul Jocurilor Olimpice din Brazilia. Michael Phelps este port-drapelul Statelor Unite ale Americii la Rio. Este primul înotător de la Gary Hall încoace, din 1976, care poartă steagul SUA la Jocurile Olimpice. 

Foto: 

http://www.lequipe.fr/Natation/Actualites/Jeux-olympiques-michael-phelps-a-egale-le-record-de-leonidas-de-rhodes/715531

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi