Şi-a înscenat unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de poker online dispariţia? Detalii de ultimă oră

matt-poza-principala.jpg

Jucătorul profesionist de poker online Matt Marafioti a reapărut la 45 de zile după ce mai mulţi amicii ai săi de la masa de joc îl dăduseră dispărut. Extrem de senin, acesta a spus că a fost în vacanţă, deşi nici măcar părnţii lui nu au ştiut nimic de el în tot acest timp. Aceştia chiar angajaseră un detectiv pentru a-l găsi.

Publicitate, inconştienţă sau pur şi simplu povestea lui Matt e reală? Acestea sunt chestiunile puse în discuţie în ultima săptămână de comunitatea de poker online de pretutindeni, după ce Marafioti - un jucător extrem de controversat, cunoscut în mediul online sub pseudonimul "ADZ124" - a reapărut senin, la o lună şi jumătate de când fusese dat dispărut.

INTRĂ PE PAGINA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A-ŢI TESTA CUNOŞTINŢELE DE POKER

El s-a folosit de reţelele de socializare pentru a explica faptul că nimic rău nu i s-a întâmplat, urcând în acelaşi timp şi un video pe youtube, în care vorbeşte de nevoia de a sta cu prietenii şi a-şi petrece vara într-un mod relaxant. Niciun cuvânt, însă, despre alarma dată de părinţii săi sau despre motivele pentru care nu a intrat în contact cu nimeni din lumea pokerului, amicii săi de la masa de joc continuând să facă apeluri disperate pe Facebook şi twitter.

"Sunt 100% în siguranţă şi am petrecut tot acest timp în Toronto. Nu am făcut nimic altceva decât să îmi petrec vara într-un mod liniştit, departe de orice are legătură cu tehnologia. Nu m-am gândit că oamenii o să creadă că am dispărut", a explicat Matt pe contul de twitter.

Presupusa dispariţie vine în contextul în care în ultimele luni prietenul său Randy Dorfman - şi el jucător de poker, cel care a stat în strânsă legătură cu familia lui Matt în tot acest timp (Marafioti a postat pe twitter, după întoarcere, un mesaj în care îl reneagă pe acesta) - a vorbit tot mai des despre problemele mentale pe care le întâmpină Marafioti.

Matt, de altfel a avut anul acesta o serie de mesaje contradictorii pe twitter, care nu au putut fi citite în vreo cheie de către apropiaţi. Matt a abordat subiecte extrem de diverse şi ciudate: conspiraţii teroriste, mafia Ndragheta (care l-ar fi urmărit), gaşca de motociclişti Hell's Angels sau preşedintele SUA, Obama sau gruparea Illuminati, care ar conduce lumea.

matt-twitter.png

"Ei mă vor considera "nebun" în loc să mă numească un "teoretician al conspiraţiei", doarece "conspiraţia" pe care o evoc e de fapt adevărată, iar lor nu le place asta", sună una dintre postările jucătorului din Canada, din mai anul acesta.

Forumurile de poker din toată lumea au tratat pe larg acest subiect, iar părerile sunt, cum era de aşteptat, împărţite. Cei mai mulţi consideră că Matt a înscenat întreaga poveste, folosindu-se de toată mediatizarea pentru a se promova şi a deveni o ţintă pentru publicitari şi organizatorii de turnee. Alţii sunt convinşi că jucătorul întâmpină reale probleme psihice şi ar trebui să apeleze la ajutor specializat. Interesant e faptul că într-o foarte mică pondere internauţii cred în a treia variantă, cum că povestea lui Matt a fost reală, el având nevoie într-adevăr de o vacanţă, în care să nu intre în contact cu foarte multe persoane.

2,9 milioane de dolari a câştigat Matt în carieră din pokerul online, fiind la un moment dat considerat unul dintre cei mai populari jucători. A fost invitat astfel la diverse turnee live, unde nu a trebuit să plătească taxa de înscriere

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi