TAS i-a micşorat suspendarea pentru dopaj Şarapovei! "Tenisul e viaţa mea!"

Veste mare pentru Sharapova. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis micşorarea suspendării pentru dopaj în cazul rusoaicei la 15 luni! Asta înseamnă ca Sharapova va putea să concureze din nou în circuitul profesionit de tenis începând cu 26 aprilie 2017. 

Rusoaica primise 2 ani de suspendare din partea ITF după ce a fost depistată pozitiv cu Meldonium în timpul Openului Australiei din acest an. La data deciziei Federaţiei Internaţionale de Tenis, Sharapova a declarat că nu ştia că Meldonium este o substanţă interzisă şi că nu a încercat să o folosească pentru îmbunătăţirea performanţei sportive. 

Simt o mare bucurie, ca atunci când cineva îţi ia ceva ce iubeşti foarte mult iar apoi primeşti înapoi acel lucru. Tenisul este pasiunea vieţii mele şi îmi lipseşte enorm. Aştept cu nerăbdare ca aceste zile să treacă şi să revin pe teren. 

Am trecut de la una dintre cele mai grele zile din cariera mea, când am aflat de suspendare, la una dintre cele mai fericite din viaţa mea, azi, când am aflat că pot reveni pe teren în aprilie. Am învăţat din asta şi sper că la fel a făcut-o şi ITF, 

---a postat Şarapova pe Facebook după anunţarea deciziei

Meldoniumul este o substanţă care a fost inclusă de Agenţia Mondială Antidoping pe lista medicamentelor interzise la începutul anului 2016, iar de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia, au fost testaţi pozitiv. Meldonium este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

 

36.766.149 dolari a câştigat până acum în carieră, de-a lungul căreia şi-a trecut în cont 35 de titluri WTA şi 4 ITF. Rusoaica şi-a adjudecat 5 trofee de Grand Slam: Australian Open (2008), Roland Garos (2012, 2014), Wimbledon (2004), US Open (2006). La Olimpiada din 2012 de la Londra a luat argintul - rusoaica a cedat în finală în faţa Serenei Williams în două seturi: 6-0, 6-1. Victoria Azerenka a luat atunci bronzul. Fostă numărul 1 mondial, Sharapova ocupă acum locul 95 în clasamentul WTA. 

 

Foto: wikipedia.org

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi