Shaquille O'Neal, o legendă în viaţă. Miami Heat a retras celebrul tricou cu numărul 32!

Uriaşul "Shaq- Ataq" a devenit legendă peste Ocean. În onoarea lui, şefii lui Miami Heat, unde Shaquille O'Neal a scris istorie, a retras tricoul său cu numărul 32! Ceremonia a avut loc la pauza meciului din NBA dintre Miami şi LA Lakers, câştigat cu 115 la 107 de gazde. Ajuns la 44 de ani, Shaquille s-a retras de pe teren în 2011, după o carieră de vis. A fost declarat cel mai bun jucător din sezonul 1999-2000 şi de trei ori la rând MVP-ul finalei NBA la victoriile cu LA Lakers din 2000, 2001 şi 2002. A câştigat ultimul titlu în cel mai tare campionat de baschet din lume în 2006, cu Miami Heat.

Cu statura sa impozantă, de 2 metri şi 16 centimetri şi 150 de kilograme, "Shaq- Ataq" a avut succes nu doar pe terenul de baschet, ci şi în lumea afacerilor. După retragerea din baschet a investit într-un imperiu imobiliar ce îi poartă numele şi a declarat că scopul său e să ajungă în clubul select al miliardarilor, lângă un alt jucător de legendă, Michael "Air" Jordan. În acest moment, el are o avere estimată la 400 de milioane de dolari şi un conac de casă de 70 de mii de metri pătraţi!

Firma lui de imobiliare, Grupul O'Neal, stă la baza proiectului rezidenţial numit "Met Miami", un complex aflat chiar în centrul orașului Miami. Clădirea de 264 de metri este una dintre cele mai înalte construcţii din Sud care beneficiază de un hotel de cinci stele, o sală de cinema, un centru de fitness şi o mulţime de birouri. 

În 2013, Shaquille s-a relansat în afaceri şi a cumpărat pachetul minoritar de acţiuni al echipei Sacramento Kings. În procente ar fi mai puţin de 5 la sută, dar tot e bine şi aşa. În momentul de faţă, acţiunile lui Sacramento Kings valorează undeva în jur de 1 miliard de dolari, ceea ce înseamnă că lui Shaquille îi revin cam 45 de milioane de dolari!

Mă uit mereu după cei cu vise mari, oameni ca mine. Îmi place să fac ceva util în fiecare zi. Îmi place să ajut oamenii, să-i inspir cu munca mea şi să schimb lumea!,

---spunea Shaquille O'Neal 

Shaquille este un exemplu pentru toţi jucătorii de baschet din NBA. Într-un timp relativ scurt, acesta s-a transformat dintr-un mare jucător într-un afacerist de succes. Potrivit unui material publicat de cei de la Sports Illustrated, 60 la sută dintre jucătorii din NBA trăiesc în sărăcie după numai 5 ani de la retragere. 

 

Foto: wikipedia.org

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi