Shakespeare, la mare modă şi acum. Recordul stabilit de antrenorul lui Leicester

Mulţi au fost cei care au spus, imediat după instalarea lui Shakespeare ca manager la campioana Leicester, că antrenorul în vârstă de 53 de ani nu va putea salva corabia aflată în derivă...Şi totuşi, acesta s-a descurcat de minune după ce i-a luat locul lui Claudio Ranieri, dat afară de şefii echipei în miez de noapte. 

Ultima victorie a lui Leicester din campionat, 2-0 cu Stoke, a făcut din Craig Shakespeare omul-record - a devenit primul britanic care a reuşit să câştige patru meciuri consecutive la debutul ca antrenor principal în Premier League! Doar Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Guus Hiddink şi Pep Guardiola au mai reuşit asta! Performanţa reuşită în chiar primul său mandat pe banca lui Chelsea i-au adus lui Mourinho porecla de "The Special One".

Asta a făcut ca jurnaliştii englezi să-i atribuie acum şi lui Shakespeare (Foto: lcfc.com) o poreclă - "The Lucky One" (Norocosul). Deşi echipa a început să meargă şnur cu el pe bancă, Shakespeare nu se entuziasmează: "Am încercat mereu să fiu un om cu picioarele pe pământ, pentru că ştiu că, mai ales în fotbal, există fâşii subțiri de uscat...Trebuie să recunosc însă că am avut şi norocul de partea noastră. Acum mă gândesc la partida cu West Ham. Trebuie să dai totul și da, poate că eu sunt norocosul...Nu știu" a spus Shakespeare.

3-1 cu Liverpool şi Hull City, 3-2 cu West Ham în deplasare şi 2-0 cu Stoke City sunt meciurile care au mai îndepărtat-o pe Leicester de zona periculoasă a clasamentului. Tu cât de des ai jucat la pariuri pe campioana Angliei după demiterea lui Ranieri?

Leicester a ajuns şi în sferturile Champions League în acest sezon, deşi nimeni nu îi acorda prea multe şanse. După 1-2 la Sevilla, englezii au câştigat cu 2-0 în retur şi au declanşat din nou sărbătoarea. Leicester joacă săptămâna viitoare primul meci cu Atletico Madrid pentru viitorul în Ligă.

Pariază şi tu pe următoarele meciuri ale campioanei Angliei!

Dar, cum după război mulţi viteji se arată..a sosit momentul ca Guus Hiddink (Foto: Sportpictures.eu) să iasă la rampă.

Mai nou, antrenorul olandez s-a lăudat în presă că o putea prelua pe Leicester după plecarea lui Ranieri, dar că a refuzat propunerea şefilor echipei pentru că nu a vrut să aibă soarta predecesorului său...Lui Ranieri i s-a arătat uşa în februarie, la doar 9 luni după ce a câştigat cu Leicester primul titlu din istoria clubului în Premier League! 

Mai mult, Hiddink susține că a avut o contribuţie mare la numirea lui Shakespeare ca antrenor principal la Leicester.
„Ca să fiu corect până la capăt, nu am vorbit direct cu patronii echipei, ci doar prin internediari. Dar, ştii cum e, îţi dai seama de la distanţă când cineva se gândeşte la tine şi te vrea la echipă. Le-am spus apoi că au o variantă bună chiar în interiorul echipei - pe Craig. Au râs prima dată, dar după aceea mi-au ascultat sfatul. Şi am avut dreptate, el a fost cea mai bună variantă pentru echipă, pentru că ştia foarte bine clubul, jucătorii",a declarat Hiddink în presa din Anglia.

Leicester este acum la 6 puncte distanţă de primul loc retrogradabil, ocupat de Hull City. Iar asta datorită lui Shakespeare (Foto: lcfc.com), care a controlat excelent situaţia de la echipă. "La primul meci al lui Craig, cei de la Liverpool nu cred că au ştiut ce i-a lovit...Să ai 2-0 cu Liverpool după 39 de minute, nu e chiar un lucru uşor. Iar mai târziu, Leicester a câștigat cu Hull şi problema cu evitarea retrogradării a fost rezolvată în doar cinci zile", a mai spus Hiddink, care a antrenat-o în două rânduri pe Chelsea, alături de care a câştigat FA Cup în 2009. 

În vârstă de 70 de ani, Guus Hiddink a antrenat până acum 7 echipe de club şi 5 naţionale. Eindhoven, Fenerbahce, Valencia, Real Madrid, Betis, Chelsea, Anzhi sunt echipele de club antrenate de olandezul care a condus şi naţionalele Olandei, Coreei de Sud, Turciei, Rusiei şi Australiei. 

 

Foto: lcfc.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi