Sfaturi pariuri bazate pe 15 ani de experiență, tu ce sfaturi ai?

Sfaturi pariuri - joc de peste 15 ani la pariuri sportive, iar de-a lungul timpului am făcut nenumărate greșeli, nici nu le mai știu numărul. Dar am învățat din ele. Sau cel puțin asta vreau să cred. Mă uit însă la amici și cunoștințe care pariază de mai bine de un deceniu și încă fac aceleași greșeli ca în prima zi. Când încercam să îi învăț de bine auzeam replici de genul ”bine că ești tu deștept”, așa că am lăsat-o baltă.

Însă vreau să te învăț pe tine, asta dacă ești dispus să mă asculți. Știu, nu prea ai chef să citești texte lungi și plictisitoare, așa că am să îmi mențin ideile scurte. Iar dacă vrei să aprofunezi, am pentru tine pe site un articol mult mai amănunțit – ” 9 reguli de aur și 18 sfaturi ce te vor ajuta să câștigi la pariuri sportive”.

Află care sunt agențiile de pariuri sportive pe internet pe care le recomandăm!

 

Ce am învățat în cei 15 ani de pariat – nu calitatea ponturilor e problema principală

Lista de sfaturi și reguli pe care ar trebui să le urmezi pentru a deveni un parior mai bun este destul de lungă. Dar dacă ar trebui să o scurtez și să scot în evidență principalele puncte cheie, fără de care nu poți evolua ca parior, atunci aș remarca  în primul rând necesitatea unui money management și a unui plan clar de pariere. Stabilește un buget exact, un obiectiv concret și un mod în care să stabilești mizele fiecărui pariu (poți folosi inclusiv o strategie de pariuri).

Nu mai juca pariuri multiple că sunt loterie, iar pe termen lung nu îți aduc rezultate decât dacă ai mult bulan. Nu mai te gândi la îmbogățiri miraculoase peste noapte, propune-ți un obiectiv realist și țintește profit pe termen lung. Știu, nu ai răbdare. Dar cu ce te-a ajutat asta în ultimele luni sau în ultimii ani? Te-ai îmbogățit fiindcă te-ai grăbit? Probabil că nu, pentru că altfel nu mai citeai acest articol.

Folosește strategii de pariuri, dar nu copiate pur și simplu de undeva. Pune-ți mintea la contribuție, testează mai multe sisteme, adu modificări și adaptează strategia aleasă stilului tău de joc. Analizează rezultatele precedente și îmbunătățește constant sistemul ales pentru ca acesta să fie din ce în ce mai eficient. Încearcă tot timpul strategii noi, este bine să alternezi mai multe strategii pentru diferite situații / pariuri; astfel vei avea o libertate mai mare de exprimare. 

Orice ai face, nu te abate de la reguli. Niciodată, dar niciodată să nu joci la recuperare. Nu paria când ești nervos, supărat, beat sau obosit, adică atunci când mintea ta nu funcționează la parametri optimi. Mai bine iei o pauză și revii când te-ai mai relaxat, pentru că acelea sunt momentele în care ești cel mai vulnerabil și cel mai predispus în a pierde întreaga bancă la pariuri.

Toate acestea sunt aspecte foarte importante pentru un parior, deși nu au nimic de-a face cu analiza meciurilor sau alegerea ponturilor în sine. Dar să îți zic o chestie. Majoritatea pariorilor nu pierd la pariuri pentru că nu se pricep să aleagă pronosticuri câștigătoare, ci pentru că fac nenumărate greșeli pe parcurs.

 

Te uiți la sport de când te știi – dar te pricepi să alegi pariurile corecte?

Analiza rămâne desigur și ea esențială. Degeaba ești super organizat și ai strategii beton. Nu câștigi pariuri, nu faci nici bani. Am rămas uimit să văd că unii pariori, și după 10 ani de pariat, încă își aleg pronosticurile doar pe bază de clasamente și câteva statistici. 

Știi, la prima vedere toate sporturile de echipă par cam la fel. Dar nu e deloc așa, sunt diferențe de la cer la pământ între fotbal, baschet și hochei de exemplu, și trebuie să te specializezi pe un anumit sport ca să îți poți da seama de ele.  Nu te axa pe mai mult de 2 sporturi, alocă timp suficient analizei, și întotdeauna analizează rezultatele pariurilor precedente. Nu da vina pe ghinion, caută argumente logice pentru care un pariu nu a ieșit.

Dacă joci la pariuri live, ai mare grijă că e o armă cu două tăișuri. Poți face bani foarte rapid, dar la fel de bine poți pierde în 20 de minute cât ai câștigat în ultimele 2 săptămâni. Pariază doar pe ce cunoști (știu, tentanția este mare cu o ofertă atât de bogată) și pariază doar pe meciuri pe care le poți urmări live video, motivele fiind destul de evidente (sper).

 

Sfaturi pariuri - Nu uita de agenții, sunt și ele importante

Experiența m-a învățat că e important să știi unde să pariezi. Deschide cont la mai multe agenții - eu recomand aceste 5 case de pariuri online. Plasează fiecare pariu acolo unde este cota mai mare, profită de promoții atunci când sunt disponibile (dar care să aibă termeni ok și să nu te scoată din zona ta de confort) și caută opțiunile de pariere cele mai potrivite.

Evită agenții cu site-uri instabile ce pică la prima adiere de vânt, case de pariuri unde e mai mare chinul să plasezi un pariu de pe mobil, sau operatori unde aștepți 2 săptămâni să îți proceseze o retragere. Nu ți se par importante? Stai să îți pice platforma de live betting fix când vrei să pui un pariu, și apoi să mai vezi că și ieșea. Îți taie tot cheful de pariat de nu îți mai merge bine toată ziua. Trebuie să treci prin astfel de lucruri ca să le înțelegi, dar cel mai bine este să mă crezi pe cuvânt.  

Pe scurt acestea ar fi principalele sfaturi care îmi vin în minte. Tu ce părere ai? Dacă ar fi să dai câteva sfaturi pe baza experiențelor anterioare, care ar fi acestea?

Deschide cont și joacă la unul din operatorii recomandați de PariuriX!

 

 Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi