Sfaturi pariuri sportive ce te vor ajuta să fii cu un pas înaintea agențiilor de pariuri

Cel mai bun sfat la pariuri este acela de a învăța cum să pierzi fără să-ți pară rău. Pierderea unui pariu nu te face să te simți prea bine, iar aceasta este fără îndoială cea mai rea parte din întreaga experiență a pariurilor sportive. Jocurile de noroc ar fi fost foarte distractive dacă n-ar fi trebuit să ne confruntăm cu această posibilitate de a ne pierde banii. Pariurile sportive au fost gândite ca un mod de divertisment și distracție. Dacă vrei să pariezi fără să-ți pară rău atunci citește în continuare acest articol.

 

Stabilirea bugetului și a numărului de pariuri

Nici o soție nu poate suporta un soț parior, exceptând situațiile în care el câștigă constant.
- Thomas Dewar

Unii pariori își stabilesc bugetul în funcție de cât sunt dispuși să piardă, iar alții în funcție de cât de mult intenționează să parieze. Este bine să stabilești din start un buget, un plan clar de pariere și un obiectiv realist care ar trebui să însemne punerea deoparte a unei anumite sume de bani atunci când atingi un target prestabilit (află mai multe despre money management-ul la pariuri sportive). Dacă pariezi un anumit număr de meciuri, iar apoi intenționezi să pariezi mai departe tot ce ai acumulat (inclusiv profitul) ai putea ajunge să pariezi până vei pierde tot. În schimb dacă stabilești un buget și pui deoparte tot ce câștigi peste, fără a cheltui banii respectivi, atunci te vei juca până vei ajunge la un rezultat, fie el bun, rău sau de mijloc.

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online

Stabilirea unui anumit număr de meciuri pe care urmează să pariezi este de asemenea o tactică folositoare pentru că limitează drastic pierderile cauzate de emoție sau de alegeri sentimentale. Astfel dacă ai un plan clar stabilit din start, ești capabil să pariezi conform planului inițial chiar dacă ești într-o depresie, beat sau afectat emoțional de anumite evenimente (aici depinde totuși de persoană; dacă la beție nu mai ții cont de nimeni sau nimic, atunci vei avea o problemă).

 

Pariezi pentru a câștiga bani sau pentru a te distra?

Sunt multe lecții dure care vor fi învățate în timp ce pariezi, dar cea mai dură dintre toate este diferența dintre a te distra și a fi inteligent.
- Hunter S. Thompson

Dacă pariezi din cauza unei constrângeri, atunci motivul tău pentru a paria este nesănătos. Dacă consideri pariurile ca un mod de a investi banii, atunci înseamnă că pariezi pentru a face bani. Nu fi descurajat de ideea că ai putea pierde toți banii investiți în pariuri. Așa și pe piața de acțiuni ai putea pierde toată investiția, deci principiul este cam același. În orice ai investi există riscul să și pierzi, nu doar posibilitatea de a câștiga.

 

Investiții în pariuri pentru a câștiga bani

Unii spun că poți adopta o strategie precaută pe piața de valori și de acțiuni investind în companii sigure, dar același lucru este valabil și când vine vorba de pariuri sportive. Poți investi 1000€ într-o companie care în ultimii 20 de ani a avut o creștere înceată, dar constantă. Astfel peste un an ai putea să-ți vinzi acțiunile pentru un profit de 100€. Sau poți investi cei 1000€ într-un meci în care scorul este de 4:0 în minutul 79, pariezi pe echipa care în momentul acela conduce și faci un profit de vreo 30€. Din punct de vedere al riscului asumat cam tot pe acolo ieși, doar că pariurile sportive îți permit să beneficiezi de un profit mult mai rapid.

 

Pariurile sportive ca un mod de divertisment

Dacă pariezi pentru a te distra atunci ar trebui să pui sume mai mici pe pariuri a căror cotă este destul de mare. Bugetul tău de pariuri ar trebui împărțit în mai multe părți și să pui cât mai multe pariuri de cotă mare, cu risc ridicat dar și cu câștig pe măsură. De fapt acesta este modul în care joacă majoritatea pariorilor începători. Oricum, n-are rost să te complici cu strategii de pariuri (vezi aici ce strategii aplică pariorii români) și alte chestii dacă joci doar de distracție. Așa vei putea simți adrenalina pe care o oferă un bilet de cotă foarte mare ce ajunge să depindă de ultimul meci. Dar trebuie să fii realist și să-ți dai seama că este foarte posibil ca la final toate biletele să fie pierdute și astfel vei pierde toți banii. De aceea, atunci când pariezi de distracție, este vital să aloci ca buget doar acea sumă pe care îți permiți s-o pierzi, fără a fi necesar să iei din banii destinați altor cheltuieli.

 

Analiza ta ar trebui să ia în considerare întregul eveniment

Am fost foarte norocos când m-am născut. De la tata am moștenit instinctul de parior, iar de la mama capacitatea de a face o analiză corectă.
- T. Boone Pickens

Una din cele mai mari greșeli pe care pariorii o fac este aceea de a lua în considerare doar potențialul rezultat. Atunci când analizezi un meci este foarte important să-ți imaginezi modul în care evenimentul respectiv se va desfășura și să iei în considerare tot ce s-ar putea întâmpla pe durata lui.

 

Ce cunoști mai bine?

Dacă ești deștept atunci vei paria doar pe ce cunoști. Dacă sportul tău preferat este fotbalul, atunci acesta este cel pe care ar trebui te axezi. Poți paria și pe curse de cai, tenis sau alte sporturi, dar în acest caz ar trebui s-o faci doar de distracție și să nu te complici cu analiza pentru că oricum probabil nu vei ști suficiente informații pentru a putea face o analiză corectă, iar astfel mai mult te vei încurca.

Să presupunem că analizezi un meci de fotbal. Ce știi despre jucători? Cumva un jucător foarte important obosește în repriza a doua și devine mai lent și ineficient? Un alt jucător devine frustrat și se ia constant de colegi când aceștia ratează ocazii? Obișnuiește antrenorul să trimită un anumit jucător în teren în anumite situații? Trebuie să iei în considerare întregul eveniment și să-ți creezi în minte anumite scenarii. Deodată vei constata că primul pariu pe care ai fi mers nu mai pare acum atât de tentant.

 

Așteptă-te la neașteptat

Pariorii profesioniști sunt rar luați prin surprindere, deoarece au văzut multe scenarii nebune devenind realitate, care eventual au zguduit serios lumea pariurilor. Cea mai mare problemă este aceea că nu putem face planuri pentru a combate lucruri neașteptate, dar putem învăța cum să le facem față.

Să luăm exemplul unei curse de cai cu șase concurenți unde unul este favorit cert. Să presupunem că acesta are cota 2, în timp ce următorul este cotat are 7. Te uiți la statistici și vezi că favoritul chiar câștigă destul de des curse, iar astfel este destul de logic că are alocată o cotă mică. Pe de altă parte observi și un cal cu cotă de 26 care este la prima sa cursă. Dacă tot intenționezi să pui o sumă mai mare pe favorit, de ce n-ai miza măcar câțiva lei și pe acel outsider care are șanse să producă o surpriză? Desigur, o eventuală surpriză ar putea veni și din altă parte, dar parcă în cazul unui concurent nou șansele cresc deoarece el ar putea fi bun, dar necunoscut. Află de la PariuriX cum se pariază pe curse de cai: https://pariurix.com/cum-se-pariaza-pe-curse-de-cai.html.

 

Adaugă un pic de random în modul tău de a paria

Este posibil să folosești sisteme și strategii de pariere care îți aduc per total rezultate destul de decente. În unele zile câștigi, în altele pierzi, dar per total eşti în echilibru. Poate câteodată ar trebui să-ți mai asumi și un pic de risc și să arunci câțiva lei pe pariuri plasate pe outsideri. Nu trebuie să facă parte din strategia ta de pariere, este vorba doar de mărunțiș aruncat pe surprize care, cu puțin noroc, ar putea să-ți aducă un câștig neașteptat.

 

Ce definește un parior de top?

Un parior de top este o persoană care se poate opri din pariat după ce a câștigat suficient de mult. Un parior de top este acela care poate pierde tot bugetul de pariuri şi apoi renunță, fără a încerca să recupereze rapid banii pierduți și fără a fi afectat din punct de vedere psihic. Un parior de top nu este acela care știe “când” să renunțe, ci “cum” să renunțe. În încheierea acestui articol îți prezint un citat de-al lui Michael Jordan.

Vreau ca lumea să înțeleagă, pariurile nu sunt un lucru rău dacă o faci în cadrul în care au fost gândite: adică pentru distracție și divertisment.
- Michael Jordan

Te-ar mai putea interesa şi:

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!