Şeful fotbalului din Anglia nu mai vrea "mercenari" pe banca naţionalei

În ultimii 15 ani, doar Roy Hodgson şi Sven-Goran Eriksson au dat rezultatele dorite pe banca naţionalei Angliei, reuşind să califice echipa la câte trei turnee finale. Acum, responsabil de naţională e interimarul Gareth Southgate, cel care i-a luat locul pe bancă "şpăgarului" dat în vileag de presă, Sam Allardyce. "Următorul antrenor al echipei naţionale nu va fi un mercenar", a şocat şeful fotbalului din Anglia, Martin Glenn.

Am mizat în trecut pe antrenori străini pentru că am crezut că aceştia pot ajuta echipa să câştige. Dar acum vrem continuitate, pe cineva care să fie de acord cu un contract pe termen lung. Dar nu vom mai apela la selecţioneri străini,

---a declarat Martin Glenn 

Preşedintele federaţiei engleze crede că jucătorii care sunt promovaţi la echipa mare nu sunt pregătiţi din punct de vedere mental să câştige. 

Jucătorii nu sunt pregătiţi îndeajuns să facă pasul în naţionala mare. Şi aici e vorba de pregătirea psihologică. Totul se transpune în frică atunci când jucătorii tineri îmbracă tricoul primei reprezentative. Aici trebuie să intervină ştiinţa şi inteligenţa antrenorului, pentru a elimina astfel de temeri ale jucătorilor. Nu se poate ca la naţionalele U21 şi U19 să avem rezultate foarte bune, iar la naţionala mare aproape să nu mai contăm în lume. E inexplicabil,

---mai spune Glenn  

Gareth Southgate a bifat deja două meciuri pe banca naţionalei. Anglia a bătut cu 2-0 Malta şi făcut 0-0 cu Slovenia şi e lider în Grupa F din preliminarii, cu 7 puncte, cu două peste Lituania şi Slovenia, care completează podiumul. Interimatul lui Southgate se termină pe 11 noiembrie, când Anglia va juca împotriva Scoţiei pe "Wembley". La patru zile distanţă, va urma amicalul de lux cu Spania. "Gareth va fi aproape sigur un candidat pentru preluarea funcţiei de selecţioner. Dar depinde de el dacă vrea să o facă", a mai spus preşedintele federaţiei engleze, Martin Glenn. 

 

Foto: Abaca/Hepta/SPORTPICTURES

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi