Șefii NBA cer legalizarea pariurilor pe meciurile ”extratereștrilor” din baschet!

Comisarul NBA, Adam Silver face valuri peste Ocean - a declarat că este de acord cu legalizarea pariurilor sportive pe cel mai tare campionat de baschet din lume. În vreme ce Rob Manfred (MLB) și Gary Bettman (NHL) au anunțat că preferă să mai aștepte până să-și dea cu părerea, iar Roger Goodell (NFL) s-a abținut, Silver (foto: sports.yahoo.com) și-a exprimat foarte clar punctul de vedere în timpul unei conferințe de presă organizată la Manhattan Paley Center. 

Gary Bettman, comisarul NHL, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la efectul nociv pe care jocurile de noroc îl pot avea în interiorul sălilor de sport. Pe de altă parte, responsabilul MLB - Manfred s-a declarat sceptic cu privire la interesul manifestat de oameni atâta timp cât există o veritabilă industrie de fantasy sport. Roger Goodell nu a scos un cuvânt, dar Adam Silver a venit cu explicații pertinente. 

”Cred cu tărie că NBA poate reprezenta ceva unic printre toate celelalte ligi sportive din afara Statelor Unite. Noi constituim un campionat foarte popular în rândul pariorilor din Europa. În general, fanii noștri sunt destul de sofisticați și ei pot paria atât pe echipa favorită cât și pe celelalte echipe din campionat. Uitați-vă peste datele caselor de pariuri și o să observați că 85% dintre pariuri sunt plasate în timp real, pe anumite evenimente. Oamenii nu pariază pe Knicks, spre exemplu, iar apoi așteaptă trei ore să vadă rezultatul meciului...Nu, ei vor să parieze pe tot parcursul jocului și o fac pe scorurile finale pe reprize, pe realizările anumitor jucători și pe aruncările libere”, a spus Adam Silver.

Stephen Curry (Golden State, stânga), în duel cu Damian Lillard (Portland). (foto: sportingnews.com)

Ajuns la al cincilea mandat de comisar NBA, Silver a semnat un articol în 2014 în New York Times despre legalizarea și reglementarea jocurilor de noroc în care a susținut eradicarea Legii privind protecția sportivilor profesioniști și amatori din 1992, care a limitat marea majoritate a jocurilor de noroc reglementate de către Guvern. 

"Timpurile s-au schimbat de la intrarea în vigoare a PASPA (nn - legea din 1992). Cred că pariurile sportive ar trebui scoase din subteran și aduse în lumină, unde pot fi monitorizate și reglementate corespunzător", a mai spus Adam Silver, cu trimitere explicită spre piața ”neagră” a jocurilor de noroc unde se spală miliarde de dolari în fiecare an. 

Fostul comisar al NBA, David Stern (foto: frumforum.com) i-a dat și el dreptate lui Silver, susținând că ”atâta timp cât vorbim despre pariuri pe fantasy sport, e ceva normal să ne gândim la legalizarea jocurilor de noroc, a pariurilor sportive”.

”Am convingerea că legea se va schimba din temelii în următorii ani în Statele Unite. Vor fi ligile pentru sau împotriva legalizării pariurilor sportive?..Ar trebui să fim realiști. În acest moment, în Statele Unite există o industrie ilegală de peste 100 miliarde de dolari! Este o lege pe care o vom îmbrățișa cu toții și de care avem nevoie pentru a ne asigura că integritatea noastră este protejată în același timp”, a încheiat comisarul NBA, Adam Silver

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi