Şefii IAAF au...sărit calul când au interzis-o pe Isinbayeva la Rio. "E ridicol, nu există nicio probă împotriva mea!"

Cea mai bună săritoare cu prăjina din istorie, Yelena Isinbayeva nu este prezentă la Jocurile Olimpice din Brazilia. Şefii Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF) au acuzat-o de dopaj şi i-au interzis rusoaicei să ia parte la "balul" anului din sport. Ruşii se pregăteau să o ia cu ei în delegaţie pe Isinbayeva, care urma să fie port-drapelul ţării la Rio. Multipla campioană olimpică şi mondială şi-a exprimat nemulţumirea la adresa şefilor IAAF pe contul său de socializare.

Dragi prieteni, astăzi a devenit în sfârşit clar pentru mine de ce IAAF nu mi-a permis să particip la Rio. O să râdeţi, dar nu e deloc amuzant, e cât se poate de trist. WADA şi IOC nu au nicio probă prin care să mă acuze. IAAF nu are nicio probă prin care să mă acuze de dopaj, nu am făcut niciodată aşa ceva în întreaga mea carieră, singura problemă e că în ultimii 2 ani am trăit şi m-am antrenat în Rusia! Dumnezeule, e ridicol! Alţi atleţi se pot antrena fără probleme în ţările lor, eu trebuia să-mi părăsesc familia şi antrenorul pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. IAAF nu are nicio probă nici împotriva Dariei Klishina, dar ea poate participa la Rio pentru că în ultimii trei ani a trăit şi s-a antrenat în Statele Unite ale Americii. Preşedintele IAAF nu a oferit niciun răspuns clar la întrebarea de ce Isinbaeva e descalificată. Este complet ignorată această întrebare. Nu există transparenţă, nu există răspunsuri, dar eu nu renunţ. Mă antrenez în continuare şi sper ca această nedreptate să se încheie curând,

---a scris Isinbayeva

Oficialii IAAF au modificat regulamentul pentru a permite atleţilor ruşi să participe la competiţiile internaţionale ca sportivi independenţi. 4 iulie a fost data limită până la care aceştia puteau depune cereri individuale de participare la Olimpiadă, fără a putea să-şi reprezinte, însă, ţara la marea competiţie din Brazilia, care se va încheia pe 21 august.

Din cea mai numeroasă delegaţie de la Rio, Rusia s-ar putea număra acum printre cele mai mici...În ultimele zile, lotul de înot a rămas fără şapte membri, iar cel de haltere, care era compus din 8 sportivi, a fost exclus! Şi degringolada printre sportivii ruşi continuă - şi alte federaţii internaţionale au anunţat că işi vor îndrepta atenţia spre delegaţia Rusiei, după ce în ultima vreme tot mai muţi sportivi din această ţară au căzut testul doping. Echipa de "tancuri" a lui Evgeny Trefilov a fost obligată mai întâi să facă testul doping ca să primească verde pentru Rio din partea Federaţiei Internaţionale de Handbal. 

Foto: allsuperstars.blogspot.it

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi