Șef în poliție, membrul unui grup criminal ”specializat” pe jocuri de noroc

Șef în poliție ziua, Câștigurile ilegale de pe urma jocurilor de noroc i-au luat mințile unui ofițer cu rang înalt din poliția vietnameză. Nguyen Thanh Hoa a fost săltat de mascați, fiind suspectat de implicare într-un grup criminal internațional cu ”ramificații” și în Europa. Cazul face parte dintr-o represiune fără precedent împotriva demnitarilor și oficialilor corupți - responsabili ai diferitelor autorități din țara condusă de Partidul Comunist. 

În vârstă de 60 de ani, ofițerul Nguyen (foto: vietnamplus.vn) este acuzat de procurorii anticorupție de participarea la organizarea unor jocuri de noroc online ilegale și de spălare a banilor. "Acesta este un caz deosebit de amplu. Avem informații că s-au folosit tehnologii avansate și metode deosebit de grave, care implică mulți oameni, multe sectoare și provincii. Iar printre aceștia sunt vizați și oficialități de rang înalt din cadrul poliției", a declarat secretarul de stat al Partidului aflat la guvernare.

Nguyen Thanh Hoa este fostul șef al departamentului de tehnologie al poliției. Imediat după arestare, acesta a fost demis și din funcția noii formațiuni creată chiar de către el - ”Poliția poporului”. Acțiunile autorităților din Vietnam vin după ce, la finalul anului trecut, Germania a acuzat țara din Asia de Sud-Est de răpirea unui oficial vietnamez dintr-un parc din Berlin. Presa germană scrie că acesta a fost condamnat pe viață pentru delapidare, odată ce a fost readus acasă.

De asemenea, represiunea comuniștilor împotriva oficialilor corupți din țară a condus la condamnarea la 13 ani de închisoare a unui fost membru de marcă al partidului, Dinh La Thang (foto: nld.com.vn), suspectat și el de implicare în ”piața neagră” a jocurilor de noroc, spălare de bani și delapidare. Cel mai grav caz de până acum a fost cel al fostului președinte al companiei de stat PetroVietnam, condamnat la moarte. Alte zeci de persoane au primit pedepse grele cu închisoarea. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!