Seară neagră în Europa: FCSB - "mitraliată" în Austria, CFR Cluj - penibilă în Luxemburg! (VIDEO)

Abia transferat de la FC Botoşani, Mihai Roman a fost trimis de Dică din primul minut să se bată cu austriecii de la Rapid Viena, în vreme ce Dennis Man a luat loc pe banca de rezerve. Roman (foto: sportpictures.eu) s-a remarcat într-o singură fază de atac la Viena în prima repriză, când centrarea sa a fost deviată de un fundaş advers. 

Vezi AICI cele mai importante faze ale meciului.

Entuziasmul jucătorilor lui Dică s-a frânt în minutul 5, când austriecii au deschis scorul prin Knasmullner (foto: goal.com) la capătul unui contraatac rapid.

Apoi a fost din nou rândul lui Bălgrădean să tremure - portarul FCSB-ului a respins la şutul sub transversală trimis de Alar. Apărarea lui Dică a avut emoţii şi la execuţia cu capul a aceluiaşi Alar - din fericire pe lângă poartă. 

 
Până la urmă, austriecii au intrat cu avantaj de două goluri la pauză - Sonnleitner (foto: skrapid.at) l-a "executat" pe Bălgrădean cu o lovitură de cap după un corner, la o fază în care Moruţan nu a reușit să respingă de pe linia porții.
 
FCSB a revenit în meci cu ajutorul lui Gnohere - eroul returului cu Hajduk a redus din diferenţă în minutul 47 şi părea că lucrurile revin la normal pentru trupa lui Dică. A ţinut să arate că nu este aşa Schwab (foto: skysportaustria.at), care a refăcut diferenţa de două goluri în favoarea gazdelor după doar două minute de la reuşita lui Gnohere.
 
 
Jucătorii lui Dică s-au trezit pe final de meci, dar nu au reuşit să se lipească de gol. Mai întâi Gnohere şi Florinel Coman nu au fost în stare să-l învingă pe Strebinger la aceeaşi fază, după care Rusescu şi din nou Coman au ratat incredibil. S-a terminat 3-1 pentru Rapid Viena şi returul de săptămâna viitoare de la Bucureşti se anunţă unul infernal pentru FCSB.
 
Gigi Becali: " Șansele de calificare sunt 60 pentru noi, 40 pentru ei. Asta e o echipă care nu ne poate scoate, e prea slabă față de noi. Va fi altceva la București. N-o să mai joace Moruţan... O să fie altceva. O să vedem, vom găsi o formulă de echipă care să marcheze goluri. O să revină și Tanase, poate juca și el. Nu m-a surprins echipa de start, o știam. Moruţan e prea crud la nivelul ăsta. Pe Man poate l-am lăudat prea mult, l-am ridicat în slăvi... Eu v-am zis de ce nu am marcat goluri. La fundași centrali... am luat goluri aiurea".
 
Nicolae Dică: "Am reușit să marcăm un gol, apoi ne-am mai creat 10 ocazii. Dacă reușeam să mai marcăm măcar un gol, șansele erau mai mari de calificare. Dar și așa la 3-1, consider că avem șansele noastre de calificare și vom da totul la retur să reușim. Au scăzut șansele, dar eu cred în această calificare, cred că putem să câștigăm cu 2-0 după cum am arătat în a două repriză. Băieții mi-au dat încredere. Am încredere în ei că putem să facem un meci bun la retur și să ne calificăm".
 

Dudelange vs CFR Cluj 2-0!

În celălat meci care ne interesează, CFR Cluj a avut o prestaţie modestă pe terenul luxemburghezilor de la Dudelange, care au avut şansa deschiderii scorului după numai 2 minute - din fericire, Arlauskis i-a salvat pe campionii României. Rămaşi fără Culio, accidentat, jucătorii lui Conceicao au găsit cu greu drumul spre poarta adversă.

Vezi AICI cele mai importante momente ale meciului din Luxemburg.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre gazde, care au trecut din nou pe lângă gol în minutul 13, la o fază la care mingea a fost deviată puţin pe lângă poarta CFR-ului. După 25 de minute Omrani (foto: sportpictures.eu) şi-a încercat norocul al poarta luxemburgezilor, dar execuţia atacantului francez a fost una dezamăgitoare.

La trei minute distanţă, oaspeţii o puteau păţi la o pătrundere în careu a lui Turpel. Norocul a fost că mingea s-a dus puțin pe lângă stâlpul porţii lui Arlauskis - care şi-a mai salvat încă o dată echipa după pauză, la un şut puterni expediat din afara careului. Conceicao a mutat apoi, introducându-l pe Mailat în locul lui Păun, dar mutarea nu a adus mai nimic în jocul românilor. Mai mult, luxemburghezii au reuşit să preia conducerea pe tabelă prin Turpel.

Şi, ca ruşinea să fie totală, campioana României a încasat şi golul doi - Sinani l-a învins şi el pe Arlauskis şi echipa lui Toni Conceicao are nevoie de o minune în returul de la Cluj, dacă va juca la fel...

Iuliu Mureşan: "Sper să ne adunăm şi să încercam să reparăm ce am stricat astăzi. Ne-au bătut cu 2-0, nu aș fi crezut niciodată înainte de meci. Trebuie să ne calificăm în grupe. Vom vedea cu antrenorii ce va fi...Culio are o leziune musculară, Djokovic este accidentat. Avem probleme de genul acesta. Însă nici nu concep să nu ne calificăm!" 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi