Se strânge lațul: Slovacia a făcut lista neagră a operatorilor fără licență

Încet, încet, companiile de jocuri de noroc fără licențe locale vor trebui să-și reconsidere poziția. Recent, Guvernul Slovaciei a publicat ”lista neagră” a operatorilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul țării fără licențe. Chiar ministrul de finanțe slovac a făcut anunțul oficial cu privire la companiile care riscă să fie blocate. Lista include nume importante de pe piața jocurilor de noroc, cum sunt 888 Holdings, Bet365, Bet-at-Home, Bwin, William Hill, 1xbet, Eatsleepbet.com, LVbet.com și Kajot.com. 

Ministerul de Finanțe a anunțat că a trimis informări către un număr de 17 operatori de jocuri de noroc online, dintre care 10 au ajuns deja pe lista ”neagră”. Alți doi operatori și-au retras serviciile din Slovacia în mod voluntar, în timp ce alte cinci companii au primit termen 10 zile pentru a încheia operațiunile locale înainte ca acestea să fie supuse ordinului emis de către Guvern. 

JOACĂ SLOTURI ONLINE CU UN BONUS DE BUN VENIT SPECTACULOS!

Unii dintre operatori au ieșit de pe piața slovacă în ultimele luni după ce autoritățile au anunțat că vor începe să aplice noile reglementări privind jocurile de noroc, conform cărora licențiații de pariuri sportive online trebuie să plătească statului un impozit de 27% din venitul lor brut. Pe de altă parte, activitatea online de casino și de poker rămâne responsabilitatea exclusivă a loteriei naționale - TIPOS.

Domeniile intrate în vizorul autorităilor din Slovacia nu au fost încă blocate oficial, dar Ministerul de Finanțe a declarat că va solicita ordine judecătorești de a pune în aplicare aceste măsuri în următoarele săptămâni. Totodată, furnizorii locali de servicii de internet și-au exprimat frustrarea față de faptul că Guvernul le impune noi reglementări, fără să le ofere o alternativă. 

În perioada imediat următoare, autoritățile din Slovacia vor exercita presiuni asupra instituțiilor financiare locale pentru a înceta procesarea plăților în numele oricărui operator aflat pe lista publicată de către Ministerul de Finanțe. Operatorii care vor continua să le ofere clienților servicii fără autorizație, vor risca amenzi de până la 500 000 euro. 

Atitudinea agresivă a Slovaciei față de jocurile de noroc nu se limitează la domeniul digital. În luna aprilie, oficialii de la Bratislava au interzis jocurile de noroc online (dar nu magazinele de pariuri sportive și de loterie) în limitele orașului, deși operatorii actuali de cazinouri și sloturi vor putea continua să funcționeze până la expirarea licențelor existente.

JOACĂ LA RULETĂ ONLINE ÎNTR-UN CAZINO LICENȚIAT! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!