Octavian Morariu şi Ioan Dobrescu, implicaţi în scandalul echipamentelor contrafăcute ale sportivilor români la Rio!

Scandalul echipamentelor contrafăcute, care au ajuns la sportivii români prezenţi la Olimpiadă, nu a rămas fără urmări. Conform Mediafax, poliţiştii au ridicat astăzi de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român mai multe documente şi au întreprins percheziţii la o firmă din Bucureşti, se pare cea care se află în spatele acestei afaceri.

Din primele cercetări a rezultat că firma în cauză ar fi încheiat şi derulat relaţii contractuale cu autorităţi contractante din domeniul activităţilor sportive, furnizând echipamente sportive susceptibile a fi contrafăcute. Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracţiunilor de contrafacere a unei mărci şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti,

---se arată în comunicatul Poliţiei

Oficial, Poliţia Română a anunţat că inspectori din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează percheziţii la o firmă care este bănuită că ar face comerţ cu aceste echipamente contrafăcute, inscripţionate cu mărci renumite. Totodată, poliţiştii au descins şi la trei domicilii din Bucureşti şi din Ilfov. 

Gazeta Soporturilor scrie că firma care a livrat echipamentele sportive contrafăcute se numeşte Pax Creative şi a fost fondată de doi dintre oamenii din fruntea COSR: fostul președinte Octavian Morariu, acum membru al Comitetului Internaţional Olimpic, și secretarul general Ioan Dobrescu, care a anunțat înainte de Rio că se va retrage din funcţie.

Da, în 2009, eu și domnul Morariu am fondat firma Optimal, prin care am luat franciza Asics de la Franco Arese, fostul președinte al Federației Europene de Atletism. La scurt timp, am renunțat la firmă, după care aceasta s-a transformat în Pax Creative. În 2010 ne-am dat seama că nu e atât de simplu să introduci un echipament pe piața aceasta și am ieșit definitiv din firmă fiindcă nu eram pe profit. Din 2010 nu am mai avut nici o treabă cu firma. Nu am nimic de ascuns și nu mi se poate imputa mie ce face acum firma. Eu nu mă ocup de achiziții la COSR, există un departament specializat pentru așa ceva, 

---a declarat Ioan Dobrescu pentru Gazeta Sporturilor

Ziariştii de la Gazeta Sporturilor au informaţii, însă, că semnătura lui Dobrescu, dar și a altor oameni din instituție, se află pe contractul cu Pax Creative pentru Rio 2016! În 2009, când au fondat firma Pax Creative, Octavian Morariu era președinte, iar Ioan Dobrescu era secretar general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 51 la sută dintre acţiunile firmei i-au aparţinut lui Octavian Morariu, iar restul de 49 la sută lui Ioan Dobrescu.

Scandalul echipamentelor contrafăcute vine la numai câteva zile după ce actualul şef al COSR, Alin Petrache a fost acuzat de plagiat în două articole şi o carte tipărită, în urma unei anchete a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație. Fost preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache i-a luat locul lui Octavian Morariu în fruntea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român acum doi ani. Pe 11 iunie 2014, Petrache și-a dat demisia din funcția de deputat, spunând că dorește să se dedice exclusiv noii sale activităţi.

Foto: sportpictures.eu 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi