Se schimbă clasamentul Ligii 1. FRF va depuncta trei echipe din cauza datoriilor!

Degeaba s-au bucurat cei de la Gaz Metan Mediaş pentru victoria cu Dinamo. FRF a decis să-i depuncteze pe ardeleni din cauză că nu şi-au plătit datoriile faţă de un jucător, iar echipa lui Pustai va pica pe locul 4! Pandurii Târgu Mureş şi ASA Tg. Mureş sunt celelalte echipe care vor rămâne fără 3 puncte, scrie DigiSport. Pandurii pică pe 10, în vreme ce ASA rămâne penultima în Liga 1, dar cu 6 puncte.

Comisia de Licenţiere din Cadrul FRF urmează să anunţe oficial sancţiunile pe 23 decembrie, după ce se vor juca ultimele meciuri din Liga 1, pentru a nu-i afecta pe fotbalişti. Chiar dacă vor fi depunctate, cluburile vor avea dreptul la apel, dar sunt puţine şanse de reuşită din momentul în care primesc depunctarea. 

Eu nu ştiu de niciun litigiu. Într-adevăr, un jucător şi-a cerut drepturile, a fost legitimat la noi, a plecat de la noi pe cale amiabilă, deci n-avem cu jucătorul niciun litigiu ... Noi nu avem jucători la Comisie, suntem şi noi neplătiţi, n-am luat salariile din august, dar aia nu e o problemă.

Suntem o echipă în vestiar şi ne vedem sportiv de treabă. Dar cu acest caz, până la urmă eu nici nu-l consider un caz, d-aia nici nu prea vreau să vorbesc, dar să vedem. La noi se poate orice în România, dar eu vă zic, vă rog cercetaţi un pic,

---a declarat Cristi Pustai la finalul meciului cu Dinamo, când a fost întrebat despre eventuala depunctare

30 noiembrie a fost termenul limită până la care echipele din Liga 1 îşi puteau plăti datoriile faţă de jucători sau terţi. Dintre ele, ACS Poli Timişoara şi FC Voluntari au demarat acţiunea din timp şi au scăpat de depunctare. Dacă situaţia de la ASA era clară, Dan Alexa anunţând că se aşteaptă ca echipa sa să fie depunctată, Gaz Metan are ce să-şi reproşeze. Medieşenii vor rămâne fără trei puncte din cauza unor datorii acumulate către un singur jucător...

Situaţia putea fi şi mai rea. Pericolul cel mai mare a fost pentru ACS Poli, care a scăpat în ultimul moment de o datorie de 100.000 de euro. Potrivit informaţiilor ProSport, conducătorii clubului timişorean au reuşit să împrumute suma necesară de la impresarul Cristea Opria, bani cu care vor achita datoria către casa de impresariat care îl adusese pe Pedro Henrique, scăpând astfel de o nouă depunctare. 

 

Foto: Valentin Macrea / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi