Se reia "telenovela" Obi Mikel la United! În 2006, nigerianul a ajuns la Chelsea după un mega-scandal

Jose Mourinho s-a înţeles de minune cu John Obi Mickel când era la Chelsea. Acum, portughezul vrea să-l aducă la Manchester United. În ianuarie e de aşteptat să se rezolve transferul mijlocaşului nigerian de 29 de ani, care a fost uitat pe banca de rezerve de Antonio Conte.

Presa din Anglia scrie că şefii lui United se grăbesc să-l aducă pe Obi Mikel, jucător cu care au crezut că au semnat şi în urmă cu 10 ani! Clubul de pe "Old Trafford" chiar a prezentat atunci o poză cu Obi Mikel pe site-ul oficial şi informaţia că jucătorul, atunci în vârstă de 19 ani, a semnat un contract valabil 4 ani...United a plătit în 2006 direct jucătorului şi clubului norvegian Lyn 4,7 milioane de euro, fără însă să-l implice în afacere şi pe impresarul mijlocaşului. A fost momentul în care Chelsea a luat poziţie şi a anunţat că deja semnase o înţelegere cu agentul fotbalistului nigerian!

În cele din urmă Obi Mikel a ajuns la Chelsea. Dar totul, după o poveste care a ţinut prima pagină a tabloidelor din Anglia. Imediat după anunţul făcut de Chelsea, Obi Mikel ar fi primit telefoane de ameninţare. De frică, acesta s-a refugiat într-un hotel din Norvegia, iar în faţa camerei sale a stat în permanenţă un agent de pază. Apoi el a dispărut din Lyn, moment în care au apărut zvonurile că fotbalistul ar fi fost răpit. Nu după mult timp, Obi Mikel a apărut la televiziunea Sky Sport şi a declarat că a fost presat să semneze cu Manchester United, în condiţiile în care dorinţa lui a fost să ajungă la Chelsea! 

Într-un final Chelsea a dezamorsat scandalul, plătind celor de la Manchester United o despăgubire de 14 milioane de euro, iar norvegienilor de la Lyn 4,7 milioane de euro. Acum, ar fi a doua oară când Obi Mikel ar semna cu United. "Poate acum e cu noroc", au comentat amuzaţi jurnaliştii englezi, care au scris că Mourinho are nevoie de Obi Mikel pentru a-i da mână liberă pe teren starului Paul Pogba.

Oferta lui Manchester United pentru mijlocaşul nigerian nu a fost făcută publică, dar presa din Anglia scrie că şefii de pe "Old Trafford" ar urma să plătească doar taxe de 2,3 milioane de euro. La începutul acestei luni, Chelsea a anunţat că nu-i va mai prelungi înţelegerea lui John Obi Mikel. Acesta a intrat în ultimele şase luni de contract şi poate să plece liber. 

 

Foto: Reuters 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi