Se pregătește debarcarea lui Burleanu. Urmează o ”lucrare” de doctor

Mandatul lui Răzvan Burleanu în fruntea FRF se apropie de final. La anul, va trebui să lase locul altcuiva, mai capabil. Pentru că orice ar mai face de aici înainte, rateul din aceste preliminarii nu va putea fi șters cu buretele și nici nu mai poate fi digerat la infinit de ceilalți oameni de fotbal din țară. Iar printre cei nemulțumiți se află și jucători din ”Generația de Aur”, în frunte cu Hagi și Gică Popescu. 

Cei doi preferă să stea, însă, la ”cutie”, dar asta nu înseamnă că nu sunt alte variante. Iar presa din Românie scrie despre un grup condus din umbră de fostul medic al echipei naționale - Pompiliu Popescu (foto: sportpictures.eu). Ionuț Lupescu este omul pe care grupul coordonat de Popescu îl pregătește să-i ia locul lui Burleanu. Actualmente director tehnic la UEFA, Lupescu ia în calcul candidatura la alegerile din primăvara lui 2018. Martea surpriză e varianta de rezervă a lui Lupescu - Florin Prunea! 

Pompiliu Popescu a explicat într-o intervenție la Pro X că Lupescu cântărește bine propunerea și va face un anunț oficial în următoarele luni. "Acesta este unul dintre motivele pentru care Generația de Aur nu și-a dezvăluit candidatul, sau candidații, încă, în mod oficial. Ne rugăm ca Ionuț Lupescu (foto: sportpictures.eu) să se implice, insistăm chiar..”, a spus fostul medic al naționalei.

”Eu sunt în contact cu marea majoritate a celor care vor vota. Toți îl găsesc pe Ionuț Lupescu cel mai nimerit să conducă fotbalul românesc în momentul asta. Prunea este o prelungire a lui, dacă vreți. Grupul îl susține, trebuie doar să își anunțe candidatura”, a încheiat Pompiliu Popescu.

Contra, interesat doar de națională

Între timp, noul selecționer al naționalei ș-a anunțat intențiile. Are un obiectiv clar, dar le-a transmis fanilor că nu garantează și spectacolul odat[ cu trecerea la sistemul 4-2-3-1. Ca și Machiavelli, și Cosmin Contra e de părere că ”scopul scuză mijloacele”. ”Personal, îmi place 4-2-3-1. Nu pot să promit că o să joc spectaculos, ceea ce promit e că se va vedea o echipă cu altă atitudine și cu altă organizare. Voi încerca să aduc și alți jucători la națională, dar în mare parte mă voi bază pe jucătorii care au fost convocați până acum. Dacă îi voi convoca înseamnă că am încredere în ei", a spus Contra. (foto: facebook)


  
Cel mai important e că noul selecționer nu se va uita în...buletinele jucătorilor atunci când va face convocările. Așa a reapărut la națională Bogdan Lobonț, la 39 de ani. Contar nu a uitat însă nici de Alibec, omul în jurul căruia s-a discutat intens în ultima perioadă. "Spania l-a chemat pe David Villa la 38 de ani. Din România, Băluță este într-o formă foarte bună. Mitriță, care a trecut și pe la loturile de juniori și tineret, la fel.

Îmi place și Nedelcu foarte mult, a crescut în ultimul timp. Alibec este un jucător care nu are constanță..Face un meci bun, altul mai puțin bun. Dar este un jucător foarte bun și îl urmărim cu toții", i-a transmis Contra atacantului de la FCSB. (foto: sportpictures.eu)  

Desigur, Contra s-a gândit și la ”numărul 10”.. Contra spune că are deja 2-3 variante pentru națională. Totuși, e de părere că România nu are încă un fotbalist de mare finețe."Nu mai avem acel jucător de finețe, de aceea se face atât tam-tam. Cred că sunt 2-3 jucători care pot evolua cu acest număr. Stanciu poate prelua numărul 10. La fel și Gicu Grozav, văzând ce evoluții bune are la Terek..". Daum i-a încredințat numărul 10 lui Maxim la ”dubla” cu Armenia și Muntenegru, iar jucătorul lui Mainz a adus victoria în meciul cu echipa lui Mkhitaryan. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!