Se poate trăi din pariuri sportive, ce crezi?

Se poate trăi din pariuri sportive, ce crezi? Orice parior și-a pus întrebarea aceasta măcar o dată, pentru că toți visează la ziua în care vor putea renunța la locul de muncă și își vor putea asigura traiul doar din acest hobby. Bine, majoritatea rămân doar cu visele. Eu unul joc de mai bine de un deceniu la pariuri sportive, și deși nu trăiesc doar din această activitate, cred că pot veni cu un răspuns destul de corect și obiectiv la această veșnică întrebare. 

DESCOPERĂ TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

 

Se poate trăi din pariuri sportive - între mit și realitate

În ultimii 10 ani am descoperit pariori de succes (cei-i drept mai mult prin străinătate) care trăiau din pariuri sportive. Aceasta este o realitate, nu un mit, există persoane care trăiesc din această activitate și pentru care pariurile reprezintă un job ”full-time”. Dar ca să ne înțelegem, acestea sunt persoane care privesc pariurile sportive așa cum un broker privește piața de capital. Deci destul de diferit față de un parior de rând.

Ce înseamnă asta mai exact? În primul rând acele persoane au un money management foarte bine pus la punct. În al doilea rând joacă doar pariuri single, și încearcă să depisteze doar pariuri de valoare. Pentru a depista acele value bets, ei folosesc un model de analiză a ponturilor foarte bine pus la punct pe care l-au perfecționat în timp. Ca să ai unul bun din prima e imposibil, cum la fel e imposibil să copii sistemul de joc al altei persoane și să te aștepți să meargă la fel de bine. Nu în ultimul rând acești pariori folosesc și o strategie de pariuri, dar nu te gândi la ceva precum Martingale, Fibonacci sau ma știu eu ce. Probabil că formula lui Kelly ar fi singura din strategiile mai cunoscute ce este folosită de pariorii de top (oricum îți trebuie experiență să o poți folosi CORECT), în rest aceștia aleg să vină cu strategii bazate pe propriul stil de joc. 

Mă rog, nu există o formulă exactă a succesului, dar planul de mai sus este cel mai apropiat de cele pentru care optează pariorii de succes. Am vorbit mai pe larg despre modul în care joacă pariorii profesioniști în ACEST GHID, nu ar fi rău să arunci un ochi. Apoi mai sunt și pariorii profesioniști care joacă doar pe betting exchange, unde comparația piața de capital - pariuri sportive este chiar mai potrivită. Dar este greu de detaliat pe scurt pentru că e destul de complicat pentru un parior de rând. Oricum netul este plin de tutoriale în acest sens. 

 

Ce trebuie să pricepi tu

Dacă ești un parior care abia s-a apucat de pariuri și visează să trăiască din această activitate, zic să îți iei gândul. Am mai văzut persoane care pariau de 2 săptămâni, jucau bilete de 1 metru pe 2 lei, dar ei deja visau că își vor cumpăra mașini și vile din banii câștigați la pariuri. Și dacă prin absurd ești unul dintre puținii ”bulănoși” care câștigă o sumă senzațională dintr-o lovitură, cât ai să trăiești din ea? Câștigi 1 miliard, cât îți vor ajunge? 3-5 ani pentru strictul necesar, dar fără a cumpăra o casă sau o mașină. Doar pentru cheltuielile zilnice și atât. Șansele ca să mai dai o a doua lovitură similară sunt aproape inexistente. Stai liniștit, că poate din 100,000 de bilete pe 2-10 lei și câștig de 50,000 - 200,000RON dacă ies vreo 2-3.

La fel, am văzut pariori care joacă la pariuri live, nu au cine știe ce plan pus la punct, dar le merge bine o perioadă și reușesc să câștige sume consistente într-un interval scurt. Deja visează că se pot aranja pe viață din această activitate, dar de cele mai multe ori acești pariori ajung să bage la loc  mai mult decât au scos. Succesul este unul temporar și fără șanse de a deveni unul constant pe termen lung. 

 

Chiar și pentru pariorii profesioniști e greu să trăiască doar din asta

Și dacă ajungi să câștigi constant din pariuri sportive (ceea ce este foarte, foarte greu) tot ar trebui să duci cel puțin un an în paralel un loc de muncă normal cu această activitate pentru a fi sigur că poți fi unul din acei puțini pariori de succes. Mai mult de atât, trebuie să ai și bani serioși puși deoparte, atât pentru pariuri, cât și pentru zile ”negre”.

Cunosc pariori care de ani buni sunt profitabili dar care mi-au spus că nu sunt dispuși să renunțe la job din mai multe motive. Cel mai important este acela că nu vor să ajungă în situația în care să depindă strict de pariuri. Pentru că le este teamă că vor începe să își schimbe percepția și modul de gândire. Să zicem că prinzi o serie lungă de rezultate negative. Una este să știi că la finalul lunii oricum iei salariul obișnuit și că nu e nici o problemă dacă nu faci bani din pariuri, și alta e să știi că s-ar putea să nu ai ce pune pe masă și nu vei putea plăti facturi dacă o ții tot așa. 

Acești pariori sunt conștienți de faptul că poate veni o perioadă în care pur și simplu să nu le mai meargă. Poate tipurile de pariuri  pe care ei le joacă sunt scoase din ofertă, poate formula pentru stabilirea cotelor se schimbă iar atunci modelul de analiză a ponturilor nu mai este la fel de eficient, sau poate pur și simplu vine o perioadă mai lungă lipsită de inspirație.

 

Câteva concluzii de final

Trebuie să reții o idee importantă din tot ce am scris eu mai sus: se poate trăi din pariuri sportive și sunt pariori constanți pe termen lung. Există o cheie pentru succes în acest sens (bazată însă pe foarte multă muncă), însă oricât de bun ai fi nu ai în nici un moment garanția că chiar vei fi profitabil în luna următoare. Această incertitudine va exista mereu indiferent de nivelul la care te afli. 

Pariază la casa de pariuri sportive online recomandată de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!