Se dădea însoțitoare pentru bătrâni, dar le fura banii ca să joace la pariuri!

Sunt tot mai dese cazurile în care persoane neajutorate, cum sunt bătrânii, cad pradă hoților. Aceștia s-au mai cizelat între timp și au devenit mai...stilați. E și cazul unei femei din Marea Britanie care a ”stors-o” de 150 000 lire sterline pe o pensionară pentru a-și alimenta dependența față de jocurile de noroc, dar și pentru a cumpăra bijuterii scumpe. 

În vârstă de 42 de ani, Heinless Lynn Minrath s-a împrietenit cu femeia, pentru ca mai apoi să dețină întregul control asupra conturilor sale. Pentru fapta sa, Minrath a fost condamnată la patru ani de închisoare de un tribunal din Warwick care a găsit-o vinovată pentru cinci acuzații de fraudă, două de fals în acte și una de furt. Lynn, care a negat toate acuzațiile în fața judecătorului, a fost achitată de alte două acuzații de fraudă, dar și pentru un alt presupus furt. 

"Acesta este, în esență, un caz tipic de fraudă, dar unul foarte de prost...Este povestea unei femei tinere, necinstite, care a profitat financiar de o altă persoană mai în vârstă”,  a anunțat procurorul David Bright, care a dezvăluit că păgubita avea în 2014 în conturi peste 250 000 lire sterline - mulți din bani proveniți din vânzarea unei case din Londra. Banii au început să se ”evapore” în același an, cea mai mare parte a acestora fiind ”opera” escroacei dependentă de jocurile de noroc. Când faptele au ieșit la iveală, Lynn Minrath a dat bir cu fugiții. 

Tribunalul din Warwick, care a condamnat-o pe Lynn Minrath la 4 ani de închisoare.

Lynn și-a dat seama că e pâine de mâncat imediat după ce pensionara s-a mutat la fratele ei, știind că undeva la bancă sunt mulți bani care o așteaptă. Atunci când victima a început să întrebe de contul din bancă, Lynn i-a mărit doza de medicamente recomandate de medici, ”inducându-i o stare de confuzie”, conform procurorilor. 

Este modul prin care escroaca a dobândit controlul total asupra conturilor femeii, care a împuternicit-o să semneze documente financiare prin obținerea numărului PIN al cardurilor bancare ale pensionarei. Brusc, însă, acestea au dispărut, iar pe numele victimei nu au mai fost emise altele noi. Cu toate astea, retragerile din contul femeii au continuat. A fost momentul în care polițiștii au luat-o pe urmele lui Lynn Minrath.

Anchetatorii au dezvăluit că femeia avea un venit lunar foarte mic în 2014, dar că ea și-a permis să joace 91 000 lire sterline la jocurile de noroc. De asemenea, și-a cumpărat bijuterii scumpe și a început să dea petreceri pentru prieteni. Pusă în fața acestor fapte, escroaca a negat că banii i-ar fi furat de la pensionară, spunând că aceștia provin din mica ei afacere - fabricarea și vânzarea de prăjituri, pentru care nu ar fi depus declarații fiscale. 

Atunci când procurorul David Bright a acuzat-o că a jucat la pariuri "mii de lire sterline" din banii pensionarei, Lynn a răspuns că a făcut-o cu ”consimțământul și cu dorințele acesteia". Femeia nu e deloc ușă de biserică - în 2013 ea a fost arestată pentru furturi și fraudarea mai multor pensionari, în timp ce lucra pentru aceștia ca însoțitor. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi