Scoțienii, campionii Europei: rup păcănelele în două!

Scoția a devenit ”inima” jocurilor de noroc a Marii Britanii. Conform ultimului raport al Comisiei pentru Reglementarea jocurilor de noroc, două treimi dintre adulții scoțieni fac cel puțin un pariu în fiecare an. Studiul a avut în vedere toate zonele din Regatul Unit, inclusiv Scoția și Țara Galilor, dar și 9 regiuni din Anglia. Iar scoțienii s-au încoronat ”regi” la acest capitol - aproximativ 68% dintre aceștia au jucat la pariuri în ultimele 12 luni, comparativ cu doar 52% din Anglia.

 

Raportul a fost dat publicității pe fondul cercetărilor efectuate de Landman Economics, care au constatat că jucătorii din Scoția au câștigat 3,7 miliarde de lire sterline la terminalele de pariuri cu cote fixe în 2016. Activitatea tot mai crescută în rândul populației a făcut ca autoritățile din Scoția să se gândească chiar la interzicerea acestor aparate. Englezii vor revizui și ei legea terminalelor de pariere în sume fixe (FOBT) la începutul lunii viitoare. 

Matt Zarb-Cousin, purtătorul de cuvânt al Campaniei pentru jocuri de noroc mai echitabile, a declarat: "Trebuie să ne concentrăm pe reglementarea jocurilor și pe măsurile de protecție a jucătorilor. Avem în Scoția peste 200.000 de jucători cu probleme sau care prezintă riscuri, iar din aceștia 43% sunt utilizatorii FOBT. Trebuie făcut ceva când încă nu e prea târziu”, a sintetizat Matt Zarb-Cousin, purtătorul de cuvânt al Campaniei pentru jocuri de noroc mai echitabile. 

Joacă responsabil! Nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc, nu se poate trăi din asta! Dacă ai probleme, poți apela cu încredere la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!