Scos cu forţa din avion, un jucător de poker poate câştiga milioane de dolari. Trump, şocat de ce a păţit: "Oribil!"


David Dao este pasagerul care a fost dat afară cu forța, duminică, dintr-un avion aflat în Statele Unite și care aparținea companiei United Airlines. De profesie doctor, el este un jucător de poker destul de cunoscut, care a adunat în întreaga carieră peste un sfert de milion de dolari din premii în hold'em. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Săptâmana care a trecut a fost plină de evenimente legate de zboruri în condiţiile în care Guillaume "Volatile38" Diaz a devenit primul om din istorie care câştigă un turneu important online de la bordul unei aeronave care făcea legătura între Macau şi Zurich. Dacă povestea lui este una de succes şi l-a adus pe prima pagină a ziarelor de pretutindeni, o altă istorisire a atras atenţia media. De această dată una care a oripilat şi care l-a făcut pe însuşi Donald Trump să ia atitudine. Preşedintele SUA a catalogat intervenţia în forţă a United Airlines împotriva unui pasager drept "oribilă".

Concret, înainte de zborul de duminica trecută - de la Chicago la Louisville, Kentucky, - avionul era plin până la refuz, dar compania avea nevoie de patru locuri libere pentru angajaţii săi. Niciun pasager nu a acceptat să coboare atunci când au fost oferite compensaţii financiare (plus cameră la hotel şi asigurarea de bilete pentru un zbor ulterior). Fiind puşi într-o situaţie limită, reprezentanţii United Airlines au luat o decizie regretabilă, care va afecta fără îndoială brandul din punct de vedere al imaginii, pe termen lung. Astfel, au fost aleşi patru oameni la întâmplare, cărora li s-a spus că trebuie să părăsească aeronava. Unul dintre aceştia s-a opus vehement - eroul istorisirii noastre, David Dao - iar ceilalţi pasageri au filmat momentul în care este târât, pur şi simplu, prin avion.

În materialul video distribuit pe rețelele de socializare se pot vedea mai mulți agenți de pază care îl trag pe bărbat din scaun folosind forța. Cu ochelarii strâmbi și țipând, pasagerul este târât de mâini, pe spate, în timp ce sângerează și pare amețit; o femeie, care este și ea pasager, poate fi auzită întrebându-i pe agenți ce îi fac bărbatului. "M-aţi ales pentru că sunt chinez. Trebuie să ajung acasă, trebuie să ajung acasă, trebuie să ajung acasă", a strigat David, în vârstă de 69 de ani, convins că decizia de a-l selecta are conotaţii xenofobe.

Vezi mai jos imaginile. Acestea vă pot afecta emoţional

Deşi iniţial nu s-a ştiut identitatea victimei, comunitatea de poker de peste Ocean a dezvăluit rapid că este vorba de un jucător de poker. Deşi nu este profesionist, acesta practicând în paralel cu turneele la care participă şi medicina, David Dao (originar din China, dar stabilit în SUA) este o prezenţă constantă de peste 10 ani în circuitul WSOP (World Series of Poker). El a câştigat până în prezent nu mai puţin de $266.263 în întreaga carieră, cel mai bun turneu al său având loc în 2009, în Robinsonville. Atunci a ajuns în heads up la $5.000 + 150 No Limit Hold'em - Championship Event - asigurându-şi un cec de $117.744. În 2017, el a început în forţă, fiind la un pas de masa finală la $365 No Limit Hold'em - 6-Max. A venit doar pe 11, însă i-a uimit pe toţi cu agresivitatea sa şi cu ştiinţa de a pune presiune în mâinile cheie. 


Despăgubiri de milioane de dolari?

Poreclit la masa de poker "Asian Dave", David Dao a devenit o adevărată vedetă în ultimele zile. Astfel, numele său a fost cel mai căutat pe Hendon Mob, "biblia" pokerului online. El i-a depăşit pe Fedor Holz, Daniel Negreanu, Phil Ivey sau Erik Seidel, câţiva dintre cei mai populari jucători din lume. Pe lângă popularitatea venită dintr-un incident absolut regretabil, David are toate şansele să câştige un proces important cu United Airlines. Conform Washington Post, unul dintre avocaţii săi a declarat că au început să se facă demersurile legale pentru a se prezenta în faţa instanţei, iar ziariştii anticipează că totul s-ar putea să se rezolve în afara sălii de judecată, contra unor compensaţii de ordinul milioanelor de dolari. 

 
De notat că directorul executiv al companiei aviatice, Oscar Munoz, a calificat incidentul drept "un eveniment îngrijorător pentru noi toți de aici, de la United". Într-un comunicat de presă, United Airlines a încercat să se apere, însă la nivelul imaginii a pierdut enorm. "Când l-am abordat pe unul dintre acești pasageri pentru a-i explica cu părere de rău că i se refuză îmbarcarea, acesta a ridicat vocea și a refuzat să se conformeze instrucțiunilor membrilor echipajului", se arată într-o declaraţie de presă care a vrut să explice incidentul. Cert e că Munoz a declarat că va fi efectuată o anchetă cu privire la cele întâmplate și că se va discuta cu pasagerul pentru a se rezolva situația.

Independent de soluţia la care avocaţii celor două părţi vor ajunge, Inc.com a pus cap la cap datele primite în ultima săptămână de la United Airlines. 1,1% din capitalul de piață a pierdut deja United Airlines în primele zile, în urma evenimentelor recente. Doar în prima zi de după apariţia video-ului pe net s-au înregistrat pierderi de aproape 225 de milioane de dolari.

210 milioane de vizualizări a făcut video-ul postat mai sus, într-o singură zi, pe cea mai mare rețea socială din China, Weibo. Conform unor studii, publicul chinez crede că David fost bătut din cauza etniei sale. 

David a suferit mai multe răni la nivel facial și a fost dus, traumatizat, la spital. În prezent el se află în afara oricărui pericol. 

 

 

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi