Schimbări mari de cote - Semne că ar fi blat sau un meci aranjat?

Schimbări mari de cote - sunt acestea semn că un meci ar fi aranjat pentru pariuri? Sau ”blat” mai pe românește! Mulți mi-ați pus această întrebare în ultima vreme, și mult mai mulți sunteți cei care credeți că și știți răspunsul. Evident, mă gândesc la un răspuns pozitiv pentru că porniți de la ideea ”clar e ceva suspect din moment ce oscilează cotele așa brusc”. Însă nu este chiar așa simplu.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate!


În primul rând trebuie să înțelegem câteva aspecte de bază

Blaturi există în fotbal, tenis și cred că în orice sport din lumea asta. Nu este nici un dubiu aici. Poate chiar zilnic au loc nenumărate aranjamente grosolane în întreaga lume, dar în final doar despre câteva se află. Asta nu înseamnă că la fiecare din aceste meciuri cotele o iau la vale, din contră, multe trec neobservate.

Dar trebuie să înțelegi mecanismul - cum stă treaba cu cotele astea. În primul rând, o cotă oscilează mult pentru că s-a pariat masiv pe respectivul pronostic. De exemplu să zicem că Dinamo are cotă 2.00 pentru o victorie cu Timișoara. Dacă se pariază mult mai mult pe succesul ”câinilor” decât se aniticpa inițial, atunci acea cotă va scade. De ce? Pentru că operatorii de pariuri nu sunt interesați să ofere cote corecte din punct de vedere matematic, și nici să se parieze mai mult pe un anumit pronostic (că nu au angajați vrăjitori cu boluri de cristal care să știe din avans rezultatul unui meci).

Ei sunt interesați ca eventualele câștiguri să fie aceleași pe fiecare rezultat posibil ale unui pariu, astfel încât să câștige aceeași sumă de bani indiferent de pronosticul câștigător (bani luați datorită marjei de profit, adică a faptului că nu sunt oferite payout-uri de 100%). Nu detaliez, am vrut să îți explic pe scurt despre ce este vorba, ca să putem trece mai departe. Dacă vrei să afli mai multe despre cum se fac cotele la pariuri, atunci accesează ACEST ARTICOL


Acum să o luăm logic

Atunci când este un blat, este logic să presupunem că va scădea cota pentru pronosticul cu pricina, pentru că se va paria masiv pe acesta. Dar acest lucru nu se întâmplă atât de des pe cât ai crede dintr-un motiv simplu : cei care fac aranjamentul nu sunt proști. Ultimul lucru pe care și l-ar putea dori este să atragă atenție asupra lor, și implicit să existe o scădere drastică de cotă. Atunci ce fac? În primul rând împart banii pe la cât de multe case de pariuri posibil. Și clar nu la agenții care te limitează la 10RON pe pariu :))

Se duc și ei la agenții asiatice, la case de tip betting exchange, la operatori stradali etc. De aceea în cele mai multe situații nu face nimeni un aranjament pe cont propriu, ci se apelează la așa numita ”mafie a pariurilor”. Pentru că și pariurile astea pe blaturi reprezintă o ”artă” în final, trebuie să știi cum să pariezi ca să nu bată la ochi. 

În al doilea rând au grijă să nu afle toată planeta de aranjamentul lor, că asta le-ar mai lipsi, după ce că pariază ei, să mai parieze și alte mii de persoane aceeași chestie. Aviz pasionaților de ”ponturi sigure” care cred că tot ce zboară se mănâncă și care încă aleargă după ”King of Bets” care vând ponturi sigure pe Facebook pentru 50 sau 100 de dolari. Hai să fim serioși. Ți-am explicat AICIAICI și AICI de ce acestea sunt întotdeauna simple țepe și nimic mai mult. Dacă încă nu ai priceput, chiar nu am ce să mai fac.  Revenind, concluzia este simplă: multe blaturi trec neobservate și nu mereu cotele lor scad. 

 

Și totuși, aceste schimbări mari de cote pot fi semnul unui meci aranjat?

Să știi că chiar pot fi, dar nu este obligatoriu să fie. De multe ori pot fi semnul unei alarme false și nimic mai mult. Îți dau două exemple care îmi vin rapid în minte. Să zicem că se răspândește un zvon pe rețelele de socializare că un meci urmează a fi aranjat, iar anunțul devine viral. Toată lumea începe să parieze, iar cota evident scade chiar dacă în realitate nu se va întâmpla nimic anormal. Sau poate doi sportivi sau două echipe chiar vor să facă un blat, se află, iar cota scade mult. Pentru a nu bate la ochi, ei renunță la planul inițial decât să aibă probleme ulterior.

Sunt și situații când cotele scad pur și simplu pentru că se află informații de ultim moment din cauza cărora tendințele de pariere se schimbă brusc. De exemplu se accidentează golgheterul echipei, un antrenor decide să bage juniorii pe teren sau pur și simplu cotele oferite inițial nu au fost în concordanță cu realitatea, și atunci cotele suferă modificări majore pentru a putea fi balansate sumele pariate. 

Pot fi și meciuri unde din start cotele să fie stabilite într-un mod ciudat. De exemplu prin ultimele etape de campionat în Serie A și Serie B mai vedeam cote de 1.50 la egal, sau prin Serbia ultima clasată avea cotă 1.50 în deplasare la campioană. Acestea sunt situații în care operatorii de pariuri consideră că șansele pentru un eventual aranjament sunt destul de mari, dar asta nu înseamnă neapărat că au și dreptate de fiecare dată.

Joacă la casa de pariuri online recomandată de PariuriX!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi