Schimbări majore pe piața online din Suedia

Noi informații despre piața reglementată de jocuri de noroc online din Suedia au apărut la sfârșitul săptămânii trecute. Într-o postare pe pagina sa Linkedin, Mark Knighton (fondator și CEO al companiei de consultanță Obsidian din Goteborg) a vorbit despre câteva dintre noile prevederi importante care au fost incluse în legislația suedeză privind jocurile de noroc. 

Iar câteva dintre subiecte se referă inclusiv la licențierea, impozitarea și protecția jucătorilor. În conformitate cu noul set de reglementări, care vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019 (foto: calvinayre.com), operatorii internaționali interesați vor putea obține licențe de la Lotteriinspektionen (autoritatea suedeză pentru jocuri de noroc), singurele care le vor da dreptul să opereze într-un mediu reglementat. Iar aceste licențe vor fi valabile pe o perioadă de cinci ani.

În prezent, operatorul de stat Svenska Spel este singura companie de jocuri de noroc autorizată să administreze servicii de jocuri de noroc în țară, inclusiv jocuri de noroc online și pariuri sportive. Cu toate acestea, operatorii străini au vizat în mod constant afaceri pe piața suedeză.

Conform ultimelor rapoarte, piața nereglementată iGaming din Suedia (foto: intergameonline.com) a reprezentat un sfert din întregul sector de jocuri de noroc al țării în primele nouă luni din 2017. Iar operatorii fără licență au generat venituri de 4,045 miliarde coroane (4,112 miliarde euro) în perioada în cauză, în timp ce piața de jocuri de noroc reglementate a înregistrat venituri de 16,557 miliarde SEK (16,83 miliarde euro). 

Descoperă cazinourile online recomandate de PariuriX!

Noua lege prevede anumite restricții îcare vizează bonusurile distribuite clienților suedezi. Astfel, vor exista doar bonusuri unice pentru jucători acordate la deschiderea unui cont la unul dintre operatorii licențiați. Versiunea anterioare a articolului legislativ includea propuneri de menținere a diverselor bonusuri și premii pe timpul întregii activităția jucătorilor, în anumite circumstanțe.

În conformitate cu noile reglementări, Lotteriinspektionen (foto: nyheterombingo.se) va fi autorizat să solicite furnizorilor locali de servicii de internet să afișeze un mesaj de avertizare a clienților suedezi, atunci când aceștia accesează jocuri de noroc nereglementate. În același timp, respectivii furnizori de internet pot fi obligați să blocheze tranzacțiile dintre rezidenții suedezi și operatorii fără licență. Măsura vine ca o completare a unei decizii referitoare la reducerea operațiunilor de pe piața ”neagră”. 

Dar noul proiect de lege include prevederi și pentru jocurile de noroc responsabile. În cadrul unei astfel de prevederi, toți jucătorii vor fi obligați să stabilească limite de depunere. În plus, fiecare operator licențiat va trebui să respecte un set de reguli pentru a se asigura că serviciile sale sunt furnizate într-un mediu responsabil din punct de vedere social. În primăvara anului trecut, a fost publicată o analiză a stării industriei jocurilor de noroc din Suedia. S-a recomandat deschiderea pieței pentru operatorii internaționali prin intermediul unui sistem de licențiere, dar și ca respectivii operatori să fie impozitați cu un procent de 18% din venitul brut pentru întreaga activitate. 

Guvernul suedez a prezentat articolul legislativ Comisiei Europene la sfârșitul anului trecut. Legislația privitoare la jocurile de noroc (foto: lotteriinspektionen.se) din țara nordică a intrat astfel într-o perioadă de suspendare de trei luni, perioadă în care autoritățile UE vor revizui noile măsuri. Asta înseamnă că proiectul de lege nu poate fi adoptat în țara de origine în cele trei luni menționate.

Perioada de așteptare formală se încheie la 20 martie 2018. În același timp, politicienii suedezi au declarat că autoritatea locală de reglementare a jocurilor de noroc va accepta cereri de la operatorii interesați pentru acordarea de licențe de la mijlocul anului 2018.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi