Schimbări importante pe piaţa tv din România. Deciziile "cabliştilor" care transmit fotbal

O ştire publicată, astăzi, pe site-ul Gazetei Sporturilor i-a întristat pe clienţii Telekom. Astfel, începând cu data de 1 octombrie postul respectiv a introdus o taxă suplimentară pentru canalele proprii de sport care transmit meciurile de fotbal din Liga 1 Betano şi cele mai importante partide din Champions League. Este ceea ce se cheamă "pay-per-view", sistem "împrumutat" de la marile companii de cablu din Occident. 

Concret, Telekom România nu mai oferă la liber, în pachetele TV de bază, primele două canale de sport din grilă : Telekom Sport 1 şi Telekom Sport 2. Ambele fac parte acum dintr-un pachet special numit "Telekom Sport Plus" - care va costa 1 euro suplimentar pentru cel mai ieftin abonament. Şi posturile Look Sport și Look Plus, aflate în grila Telekom şi care transmit meciuri din Liga 1 Betano şi din cupele europene, se vor vedea de-acum doar cu o taxă suplimentară.

Pariuri LIVE, Stream LIVE, bonusuri și promoții de nerefuzat >>> joacă acum!

Pe cele două canale de sport amintite mai sus, Telekom tranmsmite campionatul Ligii 1 Betano, cele mai tari meciuri din Champions şi Europa League, dar şi meciuri din Premier League, Primera,  Serie A şi Bundesliga. Tot aici se văd cursele din Formula 1, meciuri de handbal din Champions League, dar şi cele mai importante competiţii de peste Ocean cum ar fi  NBA, NFL, NHL şi confruntări din wrestling.

Decizia vine la o săptămână distanţă după ce şi concurenţa (în speţă, UPC) a făcut acest lucru. Clienţii companiei trebuie să achite acum o sumă în plus pentru a viziona canalele Look Sport și Look Plus (unde se văd meciurile din Liga 1 Betano şi din Europa). De la 10 lei, cât costa până acum, extraopţiunea le va scoate din buzunare clienţilor UPC o taxă lunară suplimentară de 15 lei. 

În acest moment, în România există peste 7,6 milioane de abonaţi care au optat pentru diverse companii, astfel:

- RCS&RDS - 3,7 milioane abonaţi
- TELEKOM - 1,47 milioane abonaţi
- Focus Sat - 1,338 milioane abonaţi
- UPC România - 686.000 abonaţi
- Orange TV - 418.000 abonaţi

Iată cum arată pachetele oferite abonaţilor de către aceste companii:

1. TELEKOM

- pachetul L (51 lei/lună) include145 de canale +  pachetul "Telekom Sport Plus" (Telekom Sport 1 şi 2) fără costuri suplimentare
- pachetul M (37 lei/lună) include 108 canale, dar suplimentar trebuie plătit 1 euro lunar pentru pachetul "Telekom Sport Plus" (Telekom Sport 1 şi 2). În final, abonamentul lunar ajunge la 41,5 lei

2. UPC România

- pachetul minimal Play Basic (27 lei/lună) include 50 de canale, dar trebuie achitată suplimentar o taxă lunară pentru extraopţiunea "Sport" (canalele Look Sport și Look Plus). În final, pachetul va costa 42 lei/lună.
- pachetul Play Familia (35 lei/lună) include 134 de canale, dar cu extraopţiunea "Sport" abonamentul lunar va ajunge la 50 de lei. 
- pachetul Play Maxim (45 lei/lună) include 164 de canale, dar trebuie achitatpă o taxă suplimentară pentru extraopţiunea "Sport" (canalele Look Sport și Look Plus). În final, pachetul va costa 60 lei

Pariază online în timp ce urmărești evenimentele sportive preferate!

3. RCS&RDS

- pachetul de bază costă 28 de lei şi include 140 de canale. Printre ele se află DigiSport 1, 2, 3 și 4 (Liga 1 Betano, Champions League, Europa League, Primera, Premier League, Serie A, Bundesliga). În acest pachet sunt incluse şi posturile Look Sport şi Look Plus

4. Focus Sat

Cel mai ieftin abonament lunar pe care îl plătesc clienţii acestei companii costă 32 de lei, iar în acest pachet intră Look Sport și Look Plus. Există însă o condiţie: contul trebuie încărcat în fiecare lună pentru recepția canalelor TV prin satelit. Costul unui abonament pentru 12 luni este de 384 lei. Pe lângă acest abonament, pentru aparatura luată în custodie se mai plătește 35 lei la activare. Clienţii Focus Sat îşi pot achiziţiona propriul echipament de recepţie prin satelit, contra sumei de 279 lei - 200 lei receptorul şi 79 lei kitul de antenă. 

5. Orange TV

Compania de telefonie mobilă a intrat pe piaţa tv din România în 2013 prin lansarea "Orange Home TV". În prezent, abonații au două variante de pachete recepţionate prin satelit prin internmediul cărora pot urmări transmisii sportive.

- abonamentul Local (38 lei/lună) include 49 de posturi, inclusiv Look Sport și Look Plus
- abonamentul Family (52 lei/lună) include 108 canale, inclusiv Look Sport și Look Plus

Cele două posturi tv care transmis meciuri de fotbal (Look Sport și Look Plus) pot fi urmărite şi la achiziţionarea unui pachet special - Orange Love, care în plus oferă internet prin fibră optică, televiziune prin cablu și telefonie mobilă. Preţul unui abonament lunar este de 45 lei. 

Joacă la una din casele de pariuri online recomandate și urmărește LIVE VIDEO meciurile preferate!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi