Scena sporturilor electronice este în progres continuu și trebuie urmărită cu atenție de către pariori!

Competiții de Counter-Strike există de mai bine de 15 ani, și chiar și cele de DOTA, League of Legends, Starcraft sau alte jocuri pe calculator au o vechime mai mare decât își imaginează mulți, dar doar în ultimii ani acestea au început să fie mediatizate cu adevărat și să fie considerate sporturi electronice. 

În urmă cu vreo 2-3 ani Pinnacle a fost prima casă de pariuri cunoscută care a început să ofere pariuri pe aceste sporturi electronice, iar în ultimul an chiar și agenții licențiate în România au făcut acest pas, cel mai bun exemplu fiind unibet.ro (D. 2164/28.08.2015). Adevărul este că interesul agențiilor de pariuri față de eSports a crescut o dată cu nivelul competițiilor, nivel care este din ce in ce mai mare și pentru că premiile puse în joc sunt mai consistente ca oricând.

În urmă cu un deceniu un jucător profesionist de Counter-Strike putea să își câștige existența din competiții, însă sumele care se învârt acum sunt mult mai mari. Anul acesta a avut loc primul turneu cu un pot de 1 milion de dolari (MLG Columbus 2016), dar la același turneu cele 16 echipe participante au împărțit între ele peste 5 milioane de dolari veniți din vânzarea unor stickere virtuale! Suma exactă nu este cunoscută încă, dar cei 4.2 mlioane de dolari acordați coform hltv.org echipelor la un turneu similar din 2015 sunt un punct bun de reper. Oricum anual au loc mai multe turnee la acest nivel, nu doar unul singur, plus că jucătorii primesc și salarii din partea organizațiilor de care aparțin.

esports.jpg

Un progres mai mare l-a avut jocul DOTA 2. Dacă în 2011 primul turneu ”The International” (cel mai mare turneu anual de DOTA2) a avut un pot total de 1.8 milioane de dolari, premiul total din 2015 a fost de zece ori mai mare: 18 milioane de dolari. Sporturile electronice sunt într-un progres continuu și rapid, iar astfel ele sunt pregătite să facă următorul pas pentru a fi considerate cu adevărat sporturi profesioniste.

Techradar.com ne anunță că tocmai a fost înființată WESA (The World Esports Association), aceasta fiind o ascoiație aflată sub patrimoul ESLGaming care are ca scop reglementarea sporturilor electronice, Pentru a nu intra în prea multe detalii și explicații complicate, voi spune doar că WESA ar trebui să fie pentru eSports ceea ce este FIFA sau UEFA la fotbal. Unul din lucrurile importante de care se va ocupa această asociație este acela de a încerca să depisteze și să stopeze eventuale meciuri aranjate pentru pariuri.

De când se poate paria pe sporturi electronice, tentația este mare în rândul jucătorilor mai ales că nu toți jucătorii profesioniști au ajuns încă la nivelul la care să își poată asigura un venit suficient de mare din această activitate. Plus că vorbim mai mult de persoane tinere, care pot ceda mai ușor acestor tentații. Deja au fost cazuri de jucători de Dota, CS:GO și Starcraft prinși că ar fi ”trântit” meciuri pentru pariuri și care au primit interdicție pe viață din competițiile majore. Pe lângă combaterea cazurilor în care jucători pariază pe propriile echipe, WESA va face în premieră și controale antidoping, dar asta după ce va publica o listă cu substanțe interzise.

În altă ordine de idei, gamblinginsider.com ne anunță că sporturile electronice au atras atenția și guvernului din Nevada, care vede pariurile pe sporturi electronice ca putând fi o sursă suplimentară de venit în viitorul apropiat, motiv pentru care încearcă să vină cu o lege care să reglementeze astfel de pariuri. Nu m-ar mira ca vreun cazino important din Las Vegas să anunțe găzduirea unei competiții majore de eSports la scurt timp după reglementare.

Pentru mulți  DOTA2, League of Legends, Starcraft sau Counter-Strike Global Offensive rămân simple jocuri pe calculator, dar scena profesionistă ar trebui urmărită atât de către pasionații de gaming cât și de către pariori deoarece în ultimii ani a suferit un progres rapid, iar ultimele știri arată că progresul va fi chiar mult mai mare în anii care vor urma. 

Pariuri LIVE chiar și de pe telefonul mobil, descoperă cea mai bună ofertă 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi