Scandal uriaş de dopaj în atletism!

Atletismul este unul dintre cele mai frumoase sporturi, practicat încă din cele mai vechi timpuri. Concurenţa între sportivi este imensă, iar mulţi dintre ei nu se sfiesc să apeleze la substanţe interzise care să le îmbunătăţească performanţele fizice. Ai auzit şi tu probabil de atleţi celebri prinşi dopaţi ori de medalii retrase pentru aşa ceva. Cele mai bune exemple sunt Tyson Guy sau Marion Jones, cazuri cu care Federaţia Internaţională de Atletism nu dorea să se mai întâlnească.

A izbucnit totuşi în ultima perioadă un scandal imens în lumea atletismului, după ce două mari publicaţii europene au intrat în posesia unor rezultate de teste antidoping mai mult decât suspecte ale sportivilor. Este vorba despre rezultatele a 12.000 astfel de teste făcute pe 500 de atleţi în perioada 2001-2012. Se pare că 146 de medalii acordate în această perioadă la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale au fost câştigate de sportivi cu rezultate suspecte la testele de sânge, majoritatea dintrei ei ruşi şi kenyeni.

Scandalul vine cu două săptămâni înaintea alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Atletism, iar mulţi consideră că aceste informaţii care aparţin forului mondial, au fost făcute publice pentru a discredita actualul preşedinte. Federaţia încă n-a răspuns oficial la acuze şi s-a arătat iritată de felul în care au fost obţinute rezultatele.

IAAF este conştientă de criticile care i se aduc pentru sistemul antidoping şi recunoaşte că acesta nu este perfect. Totuşi, informaţiile din presă sunt date private şi confidenţiale, care au fost obţinute fără acordul nostru. Pregătim un răspuns oficial, însă înainte de toate vom lua toate măsurile pentru a ne proteja imaginea şi atleţii.Comunicat Federaţia Internaţională de Atletism.

Pariază pe evenimentele din atletism la această casă de pariuri online!

Rusia şi Kenya s-au arătat surprinse de aceste dezvăluiri şi au declarat că vor demara o anchetă internă. 80% dintre medaliile obţinute de Rusia la cele două mari competiţii au fost cucerite de atleţi cu rezultate suspecte. Presiunea este imensă acum pe forul mondial care este acuzat că n-a luat atitudine în mod intenţionat şi că trebuia să retragă toate medaliile.

Preşedintele Asociaţiei Europene de Atletism pune şi el presiune pe IAAF, iar Agenţia Mondială Antidoping a comunicat că va desfăşura în paralel o anchetă independentă.

Informaţiile apărure în presă sunt un semn că trebuie să facem mai mult pentru a stopa acest fenomen. Ca preşedinte al EAA, voi impulsiona în mod constant viitorul preşedinte al IAAF să ia atitudine în lupta contra dopajului.Sven Arne Hansen, Preşedinte Asociaţia Europeană de Atletism.

Rezultatele testelor de sânge incriminate au fos analizate de către Robin Parisotto, unul dintre cei mai renumiţi experţi antidoping, care le-a caracterizat drept "alarmant de anormale".

Trebuie precizat că cele două publicaţii au menţionat că britanicul Mo Farah şi jamaicanul Usain Bolt nu fac parte dintre sportivii suspectaţi de dopaj.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi