Scandal la Bayern: Franz Beckenbauer riscă 5 ani de închisoare într-un dosar de corupţie!

Franz Beckenbauer face obiectul unui dosar în care este anchetat pentru fapte de corupţie! Procurorii elveţieni care au declanşat ancheta îl acuză pe fostul mare jucător german că ar fi aranjat, cu bani, ca Mondialul din 2006 să fie organizat de către Germania. Dacă va fi găsit vinovat, preşedintele de onoare al lui Bayern Munchen riscă 5 ani de închisoare!

Beckenbauer a negat în faţa anchetatorilor orice implicare a sa. La finalul anului trecut, acesta a spus că a comis "o greşeală" în legătură cu delegarea organizării turneului final din urmă cu 10 ani, dar a negat faptul că votul care a trimis Mondialul în Germania ar fi fost cumpărat. Organizarea Campionatului Mondial din 2006 a fost atribuită în iulie 2000, când nemţii au câştigat cursa la numai un vot diferenţă, 12-11, în faţa Africii de Sud, cea care a găzduit ulterior turneul final din 2010. 

Nemţii de la Der Spiegel scriu că anchetatorii au ca punct de plecare plăţi făcute între 2002 şi 2005 care ajung până la 10 milioane de franci elveţieni - aproximativ 10,2 milioane de dolari. Deocamdată nu este cunoscut numărul oficialilor investigaţi de către procurorii elveţieni, dar Comitetul Executiv al FIFA are în vedere şase persoane: Franz Beckenbauer, Wolfgang Niersbach, Helmut Sandrock, Theo Zwanziger, Horst Schmidt şi Stefan Hans. 

Beckenbauer este o legendă a fotbalului german - a îmbrăcat de 103 ori tricoul "Mannschaft", participând la trei ediţii ale Campionatului Mondial. A câştigat trofeul ca jucător în 1974 şi mai apoi ca antrenor la ediţia din 1990.

Beckenbauer este al doilea nume mare din istoria lui Bayern care are probleme cu legea. La începutul acestui an, Uli Hoeness a fost eliberat condiţionat din închisoare după 21 de luni. Fost preşedinte al clubului bavarez, Hoeness a fost condamnat pe 13 martie 2014 după ce a recunoscut în faţa judecătorilor că a fentat fiscul german la suma totală de 28,5 milioane de euro. Evaziunea fiscală, care a produs un prejudiciu estimat de procurori între 3,2 şi 7 milioane de euro, era săvârşită prin intermediul unui cont bancar din Elveţia. 

 

Foto: http://www.telegraph.co.uk/football/2016/09/01/franz-beckenbauer-under-criminal-investigation-amid-world-cup-co/

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi