Scandal în lumea eSports: youtuberi cu 15 milioane de abonați prinși pentru înșelăciune

Luna trecută v-am vorbit despre pariuri cu ”skinuri” pe eSports (sporturi electronice), un mod de a paria bani reali puțin cunoscut publicului larg. De aceea, dacă nu înțelegeți prea bine despre ce urmează să vorbesc mai jos, aruncați un ochi peste acel articol deoarece este destul de amănunțit și nu are rost să reiau aici ce am explicat acolo. 

Trevor “TmarTn” Martin și Tom “ProSyndicate” Cassell sunt doi youtuberi extrem de populari în rândul pasionaților de sporturi electronice (Counter-Strike mai exact). Cei doi au împreună nu mai puțin de 15 milioane de abonați, iar asta spune multe. În unele clipuri aceștia susțineau că au dat întâmplător de site-ul CS:GO Lotto, acolo unde puteau să își joace la jocuri de noroc ”skinurile” deținute (care valorează bani reali).

Aceștia se jucau pe respectivul site în clipurile lor și surprinzător (dar nu prea), câștigau mai mult decât pierdeau. Chiar aveau și clipuri intitulate ”How to win 13.000$ în 5 minutes” sau ”Winning Big $$$”, clipuri care au fiecare sute de mii de vizualizări. Desigur, la final aceștia sugerează că și alți jucători ar trebui să își încerce norocul pe respectivul site, și sunt convins că sunt destui cei care au făcut-o, pentru că vorbim de un site de succes pe această nișă. 

youtuberi.jpg

Trevor “TmarTn” Martin în stânga,Tom “ProSyndicate” Cassell în dreapta

Însă în urmă cu câteva zile s-a iscat un adevărat scandal când gamespot.com a anunțat că de fapt Trevor și Tom erau chiar cei care conduceau din umbră site-ul, și nu erau simple persoane care au ajuns acolo întâmplător. Mai mult decât atât, se pare că extragerile în care ei câștigau sume mari de bani într-un interval scurt de timp erau măsluite, dar asta cred că deja era previzibil. Cei doi se apără spunând că de fapt au fost contactați între timp de foștii patroni ai site-ului pentru a se implica acolo, dar și acest lucru s-a dovedit a fi o nouă mnciună pentru că ei sunt cei care au înregistrat marca CS:GO Lotto.

Mai grav este că nu există vreo legislație pentru astfel de site-uri, și că pe ele poate juca absolut oricine chiar dacă nu are 18 ani. Chiar și din România accesul nu este restricționat și nici nu se ia vreo măsură împotriva celor care pariază. Așa cum am zis deja, chiar dacă nu pariezi bani reali, pariezi ceva ce valorează bani, deci cam tot aia e (ca și cum ai cumpăra fise la intrarea într-un cazino). Dar recomand să citești articolul recomandat în primul paragraf pentru mai multe detalii legate de acest subiect.

Descoperă casa de pariuri online numărul 1 licenţiată în România 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi