Scandal în gimnastica din America. Medicul lotului, acuzat de abuz sexual!

Scandal după scandal în gimnastica din America. La două zile după ce presa din Italia a scris că multipla campioană olimpică Simone Biles ar fi folosit certificate medicale false pentru a trece peste controlul antidoping de la JO 2016, fostul medic al lotului olimpic al SUA a fost acuzat oficial de abuz sexual împotriva a două foste gimnaste. Una dintre ele este o fostă campioană olimpică, dar numele acesteia nu a fost divulgat încă. 

Potrivit englezilor de la The Guardian, sportiva a susţinut într-un proces civil, săptămâna trecută, că doctorul Larry Nassar a abuzat-o sexual între 1994 şi 2000, perioadă în care era minoră. Şi mai grav este că mai mulţi antrenori de la lotul olimpic ştiau despre asta, dar au tăcut din gură, aşa cum a povestit fosta gimnastă în faţa judecătorilor. Doctorul în cauză şi-a angajat un avocat, iar acesta a emis imediat un comunicat de presă. 

Doctorul Nassar respinge acuzaţiile făcute de gimnaste sau de oricine altcineva. Este mândru de cei 29 de ani de activitate voluntară în cadrul echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii şi plănuieşte să îşi apere dreptatea în instanţă,

---a declarat avocatul doctorului Larry Nassar

Cea de-a doua fostă gimnastă este Rachel Denhollander. Aceasta a povestit în presa de peste Ocean că a fost abuzată de fostul medic cât timp a fost accidentată, în vara lui 2000. Primele plângeri pe numele doctorului Nassar au fost făcute anul trecut. Atunci, şeful gimnasticii din Statele Unite, Steve Penny a informat imediat autorităţile, după care l-a demis pe doctor din funcţie.

Întrebat despre ce sportivă anume este vorba, avocatul acuzării a declarat că e mai bine ca numele acesteia să nu fie divulgat. Acesta a spus însă că e vorba de o gimnastă foarte cunoscută. 

Este o persoană care a reprezentat cu cinste ţara în competiţii şi care ar fi trebuit să aibă parte de un cu totul alt tratament. Nu s-a întâmplat asta. Iar noi nu am putut-o apăra până acum în niciun fel pe fata asta!,

---a spus avocatul John Manly

Avocatul a dezvăluit că ştie şi despre alte sportive abuzate de către medicul Nassar şi că în scurt timp totul va fi făcut public. Momentan, a informat autorităţile. 

Telefonul meu mai are puţin şi explodează de la atâtea apeluri primite din partea mai multor victime ale doctorului Nassar. Au îndurat aceleaşi "tratamente" din partea acestui medic multă vreme, dar nu au avut până acum curajul să povestească despre asta, 

---a mai spus Manly 

În vârstă de 53 de ani, Larry Nassar a venit la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite în anul 1986 şi a predat în paralel la Universitatea de Stat din Michigan. În urmă cu aproape o lună a fost suspendat pe termen nelimitat de către rectoratul universităţii, imediat după începerea procesului. Dacă va fi găsit vinovat, fostul medic al lotului olimpic de gimnastică al Statelor Unite riscă ani grei de puşcărie. 

 

Foto: theguardian.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi