Scandal fără precedent la lotul de judo. Bercean, acuzat că le bate pe fete şi le controlează viaţa!

Omul din spatele celor mai mari performanţe ale judoului românesc, antrenorul Florin Bercean este acuzat în termeni duri de fostul secretar general al federaţiei. Alexandru Bălgrădean a dezvăluit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor amănunte incredibile din activitatea antrenorului lotului olimpic feminin al României. 

Bercean dă dispoziții tuturor, chiar și acolo unde nu are dreptul. Intervine în actul medical, dosarele medicale ale sportivilor sunt ținute la Cluj în loc să stea la sediul FRJ. Asta pentru a nu se raporta accidentările. Sportivele noastre au cele mai multe operații, nu degeaba a fost poreclit «Măcelarul»

În plus, lezează interesele financiare ale sportivilor, luând din banii acestora fără să ceară aprobarea Comitetului Director sau a secretarului general. Sportivele noastre sunt printre cele mai sărace, mai dezavantajate și mai stresate sportive. Sunt considerate doar niște vite de muncă, a căror singură menire e să-i umple buzunarele lui Bercean,

---acuză Bălgrădean

Fostul secretar general al Federaţiei Române de Judo merge şi mai departe şi spune că Bercean a instaurat la lotul olimpic un regim de teroare, iar fetele fac totul de frică.

A introdus un control total asupra vieții sportivelor, acestea trebuind să se supună orbește toanelor de moment ale acestora. Sportivele sunt obligate să doarmă cu ușa deschisă la cameră, nu au voie să folosească oja, trebuie să declare cu cine umblă și de ce, sunt spionate în permanență pe Facebook, le sunt controlate și percheziționate camerele în lipsa lor, li se umblă în calculatoare, iar la toate acestea se adaugă abuzurile verbale și fizice la care sunt supuse,

---a mai spus fostul secretar general al FR de Judo

Anul trecut, Bercean ar fi bătut o sportivă până la leşin, dar nimeni nu a suflat o vorbă pentru că, mai zice Bălgrădean, antrenorul lotului olimpic s-a înconjurat de oameni fără personalitate, simpli executanţi ai ordinelor. 

Și-a creat un colectiv tehnic format din persoane fără nicio personalitate, care nu-l contrazic niciodată și activează ca niște Kapo naziști. Sau, citându-l, «nu am nevoie de oameni care gândesc, ci de executanți». Totul funcționează acolo ca o organizație de tip terorist. În plus, bugetofagă și cronofagă.

Anul trecut, o sportivă a fost bătută până la leșin în vestiar de celebrul antrenor, pentru că nu a făcut categoria. E o fată cu nume de floare...Sportivii sunt total rupți de viață și de binefacerile ei. Li se interzice mersul la școală sau la facultate,

---a încheiat Alexandru Bălgrădean

Foto: prosport.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi