Scandal de proporții în Elveția. Un Referendum bate la ușă..

Planurile Elveției de a bloca domeniile operatorilor de jocuri de noroc online licențiați la nivel internațional se îndreaptă spre un mare eșec. În septembrie anul trecut, legislatorii elvețieni au aprobat modificări controversate ale legilor privind jocurile de noroc - care vor limita operațiunile online la cele controlate de operatorii locali de cazinouri. Pentru a asigura succesul acestor site-uri, furnizorii de servicii de internet elvețieni (ISP) vor fi obligați să blocheze domeniile site-urilor neautorizate.

Acest plan de blocare a domeniilor, prevăzut să intre în vigoare cel mai târziu până în 2019, s-a lovit de corul contestatarilor format din furnizorii de servicii de internet și reprezentanții unopr organisme civile. Cu toții au declarat că cetățenii ar trebui să aibă un cuvânt de spus în această lege considerată o veritabilă cenzură. Legislația elvețiană permite alegătorilor să participe la un Referendum privind legislația în domeniu, cu condiția ca 50.000 de cetățeni să semneze petiția necesară în termen de 100 de zile până la discutarea legii. 

La începutul acestei săptămâni, compania de știri elvețiană Blick a anunțat că o coaliție formată din trei partide politice și Societatea Furnizorilor de Internet (ISOC-CH) au colectat până în prezent aproximativ 65.000 de semnături, din care 25.000 au fost certificate de organele de drept. Grupul are termen până pe18 ianuarie să certifice și restul de 25.000 de semnături necesare pentru ca Referendumul (foto: calvinayre.com) să fie aprobat de către autorități.

Andri Silberschmidt, președintele organizației de tineret a Partidului Liberal Democrat din Elveția (FDP), a declarat pentru Blick că grupul său intenționează să combată "izolarea digitală". "Libertatea pentru economie și internet se bucură de un mare sprijin în Elveția", spune Silberschmidt. 

În ultima vreme, cazinourile locale s-au plâns că scăderea veniturilor se datorează concurenței neloiale a site-urilor internaționale de jocuri de noroc. Dar cele mai recente date din cadrul Federației Elvețiene de Cazinouri au arătat că cele 21 de cazinouri cu licență au înregistrat totuși o creștere (modestă, e adevărat) a veniturilor în anul 2016. De asemenea, loteria și veniturile din pariurile sportive s-au bucurat și ele de câștiguri mai mari începând cu  2016. 

Descoperă aici plăcerea jocurilor de casino cu dealeri live!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi