Scandal de corupţie la Gold Cup!

Gold Cup este o competiţie poate puţin străină pasionaţilor din ţara noastră, însă una care în aceste zile stârneşte multe controverse. Un adevărat scandal a izbucnit după semifinalele acestui turneu şi se vorbeşte de corupţie la cel mai înalt nivel.

Federaţia Nord Americană de Fotbal (CONCACAF) a fost acuzată de-a lungul timpului de “pratici necurate” cum ar fi chiar trucări de meciuri şi intervenţii la arbitri pentru favorizarea celor două mari echipe din zonă, Mexic şi SUA şi nu puţine au fost momentele când un simplu spectator neutru observa cu uşurinţă asta pe durata unui meci. Presa a relatat o mulţime de astfel de avenimente însă niciodată nu s-a deschis vreo anchetă iar echipele prejudiciate renunţau uşor la acuzaţii. Nu mai este cazul acum, deoarece valorile în fotbal s-au echilibrat şi echipele mai slab cotate au pretenţii din ce în ce mai mari.

Întâlnirea din semifinalele Gold Cup 2015 dintre Panama şi Mexic este cea care a pornit poate cel mai mare scandal din istoria acestei competiţii. Modul în care a fost eliminată Panama este de-a dreptul scandalos şi ruşinos. Chiar dacă era văzută ca "victimă" sigură, echipa condusă de Hernan Dario Gomez a făcut o partidă excelentă. Chiar dacă a primit o eliminare gratuită în debutul meciului, a reuşit să înscrie, iar în minutul 89 conducea cu 1-0. A fost momentul când arbitrul întâlnirii a intervenit din nou şi a dictat un penalty absolut gratuit pentru mexicani după un fault în atac, iar în prelungirile partidei a dictat un altul prin care “verzii” au ajuns în finală.

Vezi aici care este cea mai bună casă de pariuri online!

Trebuie precizat că pe toată durata partidei fanii mexicani i-au agresat pe jucătorii adverşi, aruncând în ei cu diferite obiecte şi chiar cu bere, însă arbitrul n-a avut nicio reacţie.

Jucătorii şi Federaţia de Fotbal din Panama sunt decişi să apeleze la toate forurile decizionale din cadrul FIFA şi deja au fost organizate foarte multe acţiuni de protest. A devenit deja celebru banner-ul afişat de jucători chiar la vestiare, prin care afişau mesajul “CONCACAF sunt hoţi şi corupţi”.

Curajul celor din Panama a determinat şi o altă naţională participantă la Gold Cup 2015 să ia atitudine. Este vorba despre Costa Rica, eliminată în aceeaşi manieră tot de mexicani, în sferturi, după ce a fost sancţionată cu un penalty gratuit în finalul prelungirilor.

În opinia noastră această partidă a fost aranjată și nu de către mexicani ci mai degrabă de alții. Astfel de evenimente pot fi eliminate doar dacă FIFA și CONCACAF colaborează pentru o investigaţie oficială care să elucideze circumstanţele prin cara ţara nostră a fost furată .Pedro Chaluja, Preşedintele Federaţiei de Fotbal din Panama

Acest episod trage şi mai mult în jos imaginea fotbalului mondial şi vine imediat după imensul scandal de corupţie care a zguduit FIFA. Multe voci spun că tocmai asta a dat curajul echipelor mici din zona CONCACAF să ia atitudine în faţa abuzurilor la care sunt supuse constant.

Salvează

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi