Sărbători fericite pentru Dinamo: 4-1 cu Steaua în semifinalele Cupei Ligii!

"Mi-aş dori ca Dinamo să atace", a spus Reghecampf înaintea meciului cu Dinamo din semifinalele Cupei Ligii. Lucru pe care echipa lui Andone l-a şi făcut! Revenit după o accidentare, Mahlangu a interceptat o minge, i-a păcălit pe Enache şi Tamaş şi apoi l-a "executat" pe Niţă cu un şut superb la colţul lung. A fost primul gol pentru Dinamo marcat de jucătorul sud-african, care n-a terminat însă nici prima repriză pe teren - s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Vali Lazăr. 

Jucătorii lui Andone au avut şi noroc. Ovidiu Popescu şi Boldrin au lovit bara porţii lui Penedo, primul după o acţiune personală de toată frumuseţea. Dinamo a ratat apoi desprinderea pe tabela de marcaj în trei rânduri. Nemec, de două ori, şi Nistor l-au pus la grea încercare pe Niţă, ultimul după o fază excelentă în care l-a întors ca pe "clătită" pe omul de naţională, Toşca. Şi înlocuitorul lui Mahlangu, Vali Lazăr le-a dat emoţii steliştilor. A trecut excelent de Tamaş, a centrat perfect în faţa porţii de unde Moke a respins la sacrificiu din faţa lui Hanca. 

Reghecampf a mutat după pauză. Deşi răcit, Adi Popa l-a înlocuit pe Boldrin, un alt semn că brazilianul nu mai este dorit la Steaua. L-a trimis apoi în teren şi pe Aganovic, dar tot degeaba. Tot Dinamo a fost echipa care a înscris - Nistor a finalizat pe un contraatac şi a făcut 2-0 în minutul 65. Aganovic s-a lipit totuşi de gol în minutul 78, la o fază care nu anunţa nimic, după o centrare de pe partea stângă a lui Momcilovic. Steaua nu a apucat să se bucure de gol, că dinamoviştii au lovit din nou. După numai un minut, Vali Lazăr a pătruns ca prin brânză prin apărarea lui Reghecampf şi l-a învins şi el pe Niţă. N-a fost însă ultimul gol încasat de portarul Stelei - Rotariu s-a lipit şi el de gol pe un contraatac şi Dinamo a câştigat cu un incredibil 4-1! Trei săptămâni trecuseră de la ultima victorie a lui Dinamo în faţa marilor rivali, 3-1, dar în campionat.

Trupa lui Andone "iernează" mai liniştită acum, în condiţiile în care e ca şi calificată în finala Cupei Ligii. A fost al nouălea meci la rând fără înfrângere pentru Dinamo în faţa marilor rivali. De partea cealaltă, ar fi pentru prima dată când Steaua nu ajunge în finala competiţiei pe care a câştigat-o în ultimii doi ani, de când a fost reintrodusă de către LPF.

Suporterii lui Dinamo au fost şi ei la înălţime în tribune - au purtat veste în alb şi negru, iar în peluză a apărut numărul "1989", alături de mesajul "Eroi au fost, eroi sunt încă", în memoria eroilor Revoluţiei din 1989. În faţa Peluzei "Cătălin Hîldan" au fost agăţate mai multe steaguri ale României, iar în timpul în care mesajul a fost afişat în tribune dinamoviştii au intonat imnul României.

 

Echipe:

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip - Nistor, Dudea, Palic  - Hanca, Nemec, Mahlangu. Rezerve: Brănescu - M. Popescu, Lazăr, Rotariu, D. Popa, Oliva, Ceccarelli.

Steaua: ​Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic - Achim, Moke, Ov. Popescu - Boldrin, Man, De Amorim. Rezerve: Stăncioiu - Simion, Tudorie, Vâlceanu, Jakolis, Aganovic, Ad. Popa.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi