Sărbătoare națională peste Ocean: au fost legalizate pariurile sportive!

Victorie de răsunet a operatorilor de peste Ocean! Curtea Supremă a Statelor Unite a anulat o lege care interzice jocurile de noroc cu privire la evenimente sportive printr-o hotărâre în care voturile au fost de 6 la 3 ”pentru”. Astfel se pune capăt unei bătălii juridice de șase ani împotriva Legii privind protecția sportului amator din 1992. Hotărârea deschide ușa, practic, pariurilor sportive legale în orice stat care dorește să se ralieze la decizia istorică a Curții Supreme (foto: calvinayre.com).

Cu toate că decizia nu menționează în mod special și industria eSports, e foarte posibil ca hotărârea să aibă implicații majore în acest domeniu. Cum cele două categorii sunt strâns legate între ele, este de așteptat ca și sporturile virtuale să intre pe făgașul normal peste Ocean. Și, cum a subliniat avocatul și fondatorul legii ”ESG Bryce Blum” pe Twitter, activitatea ce implică sporturiel virtuale este deja una foarte profitabilă. 

În același timp, decizia Curții Supreme este privită ca o posibilitatre și mai mare acum de aranjare a meciurilor la pariuri. Blaturile sunt un pericol evident în orice colț al lumii, dar mai cu seamă în Statele Unite - unde banii ”negri” se învârt cu lopata. Jocurile de noroc pot reprezenta o problemă mai pronunțată pentru campionatele de sporturile virtuale (foto: asinous.com), având în vedere că interesul este unul din ce în ce mai mare (mai ales în rândul tinerilor).

Cert este că vor fi multe discuții și dispute care vor apărea , inevitabil, în urma deciziei istorice luată de judecătorii Curții Supreme a SUA. Asociația Națională de Atletism a luat deja atitudine și a postat un comunicat pe site-ul oficial în care spune că se opune "tuturor formelor de pariere sportivă legală și ilegală" din cauza "potențialului de subminare a integritatății competițiilor sportive ".

Deschide cont și încasează cel mai mare bonus la pariuri sportive din România - 100% până la 1,500RON!

Șeful departamentului Juridic al Asociației Naționale de Atletism din SUA, Donald Remy a declarat că: ”analizăm încă implicațiile globale asupra sportului din colegii și vom adapta politicile de pariere sportivă pentru a ne alinia la ultima decizie a Curții”. 

Proprietarul echipei Dallas Mavericks, din NBA, Mark Cuban (foto: twitter) este un investitor important în site-ul de pariuri pentru eSports numit ”Unikrn”. El a subliniat într-un interviu pentru ESPN că jocurile de noroc sunt deja legale în numeroase țări. De asemenea, Cuban a declarat că odată cu anularea legii din 1992, este doar o chestiune de timp pentru introducerea și mai multor jocuri de noroc pe SUA.

Cuban speră, de asemenea, ca un cadru federal să fie pus în aplicare pentru a gestiona pariurile sportive și pentru a evita, astfel, problemele legate de implementarea noilor reglementări. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi